Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 290 (7902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ce-o mai fi pe la Dinamo?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă n-ar fi existat, pe cuvânt că Dinamo trebuia inventat. A fost mai întâi sperietoarea întregii lumi fotbalistice româneşti, prin anii '60 şi '70, când conform unui algoritm pus la punct în cele mai înalte structuri ale statului comunist, împărţea titlurile cu Steaua, lucru cum nu se poate mai firesc pentru acele vremuri, când Armata (Steaua) şi Miliţia (Dinamo) erau în slujba necondiţionată a statului, deci a Partidului Comunist. N-ar fi crezut nimeni că ar putea veni vreodată asemenea vremuri tulburi, în care Steaua săse rupă în două bucăţi complet diferite una de cealaltă: o stână şi o gaşcă de frustraţi. Nu mai are nimic de a face cu Steaua, campioana Europei în 1986, nici măcar una din cele douăentităţi hazlii, pentru care "performanţa" a ajuns să însemne nu victoria împotriva Barcelonei sau Milanului, ci a Chiajnei şi Voluntariului, cu intenţia reiterată anual (dar niciodată transpusăîn realitate în ultimii câţiva ani) de a depăşi echipa de clovni numită CFR Cluj. Ruşinos şi totodată cumplit. Dar, chiar dacă la Steaua/FCSB e prăpăd, se poate mai rău, chiar cu mult mai rău. Desigur, la "sora" născută în comunism, Dinamo. În privinţa aberantei sale existenţe se poate discuta interminabil. Pe la clubul Miliţiei, după revoluţie s-au pripăşit tot soiul de infractori, dintre care unii (prea puţini) au făcut puşcărie. Nu cred că mai e nevoie să înşir lista întreagă. Gândiţi-vă doar la Neţoiu şi Borcea. Clubulacesta, transformat din duşman în protector al infractorilor, trebuia să dispară de zeci de ani. Evaziunea monstruoasă, de ordinul sutelor de miliarde, existenţa acolo tot de zeci de ani, e arhicunoscută de toată lumea. De fiecare dată se pune semnalul de "avarie" şi panarama continuăsă se târască. Dar dacă nici acum nu dispare, e clar că lumea noastră, cea românească, e complet răsturnată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce-o mai fi pe la Dinamo?.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Ce-o mai fi pe la Dinamo?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei