Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 284 (7896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Un poet la cârmă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru că românul e născut poet, e de la sine înţeles că îşi foloseşte acest dar/har cu orice prilej care se arată, iar audienţa fiind alcătuită de regulă tot din români, deci tot din poeţi, aceasta se declară fericită de ce aude şi face tot ce poate pentru a răspunde totîn registru poetic. Până aici e clar? Buuun. Pe cale de consecinţă, tot ce se întâmplă pe gazoanele patriei e poezie pură, sau în orice caz mai aproape de poezie decât de fotbal. Genul liric e reprezentat de ăia care văd artăpură în tot ce prestează împiedicaţii neamului care nu ştiu nici măcar să stea pe crampoane, dar pe care ei îi îneacă în metafore, în timp ce genul epic e încă mai bine reprezentat, dovadă şi comentatorii care spun mereu că "a fost un meci epic", de regulă după câte o luptă surdă, în care 22 de berbeci mai mult s-au împuns o oră juma', scorul rămânând că în ziua precedentă, adică 0-0! Ei bine, unul din marii poeţi ai neamului se numeşte Dan Petrescu şi etalează în permanenţă înaintea meciurilor o imaginaţie de-a dreptul debordantă, cu trimitere directă la performanţele care sunt ca şi produse, cele 90 de minute de petrecut pe gazon părând mai degrabă o formalitate. La sfârşitul meciului (desigur, epic!), pierdut ruşinos, trece şi el în zona epicului, întâmplările de pe gazon fiind generate de personajul negativ, arbitrul, care îi fură ca-n codru pe el şi pe ai lui. Mereu. Şi iar. Ei, dar iată că, impresionaţi de darul său de povestitor şi de imaginaţia-i bogată, alţi doi poeţi ai neamului, domnii Burleanu şi Stoichiţă, au purces pe meleaguri transilvane spre a-l convinge pe poetul Petrescu să-şi pună versul în slujba neamului românesc. Cu menţiunea că ei nu achitănicio clauză (aia de 250 000 de coco, adică). Răspunsul bardului a fost căo să analizeze fix pe 19, luna asta. Eu ştiu deja răspunsul. Şi zău că abia aştept să ne spună el, poetul naţional(ei), înainte de meciuri, cum o să-i rupă pe nemţi, englezi şi francezi, iar apoi, după ce o s-o ia de la Malta, San Marino şi Andorra, să ne spună tot în versuri cum ne-a furat arbitrul!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un poet la cârmă.
 Vizualizări articol: 1195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un poet la cârmă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei