Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 273 (7885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Spăgi galactice la FIFA şi UEFA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi nu mai ţin minte exact nici câţi, nici cine sunt cei condamnaţi din structurile FIFA/UEFA şi nici pe baza căror acuzaţii au ajuns la puşcărie, cu siguranţă a fost vorba despre trafic de influenţa şi evident despre spăgi de multe, foarte multe milioane de dolari. Un nume însă din rândul pârnăiaşilor nu poate să nu te tulbure: Michel Platini, fostul enorm jucător de fotbal, câştigător de 3 ori al Balonului de Aur, devenit Preşedintele UEFA şi cât pe ce să ajungă în fruntea FIFA... dacă nu ar fi intervenit anchetarea şi condamnarea să. Principala acuzaţie la adresa sa a fost că a luat spăgi, vorba maneliştilor, fără număr, fără număr, pentru influenţarea voturilor de atribuire a organizării Campionatului Mondial de Fotbal din 1922 Qatarului. Povestea însă e atât de întortocheată, încât ai crede mai degrabă că Platini ori a picat pur şi simplu de fraier, ori a fost parte din diversiunea menită a deturna atenţia, fiind sacrificat în cunoştinţă de cauză, pentru a se îngropa celelalte implicaţii. Cu câteva zile înaintea votului, preşedintele de atunci al Franţei, Nicolas Sarkozy, a luat prânzul cu Prinţul Moştenitor al Qatarului, între timp devenit Emir! Alături de ei se afla şi... aţi ghicit!... Michel Platini! Aaa, s-au mai discutat nişte chestii, aşa, cala masă: achiziţionarea clubului PSG de investitori din Qatar, dar şi de echipamente militare franţuzeşti şi de 60 de avioane Airbus de alţi investitori, precum şi de crearea unui canal TV în parteneriat. După desemnarea Qatarului caorganizator, FIFA i-a virat lui Platini în contul personal 1.800.000 de dolari! Chestia tare e căşi cu o tură mai devreme, adică la atribuirea organizării precedentului Mondial de Rusia, Platini a primit drept cadou din partea preşedintelui Federaţiei Ruse de Fotbal un tablou de Picasso! Zilele trecute, FIFA a anunţat că intenţionează să organizeze Campionatele Mondiale din 2 în 2 ani, nu 4, caacum şi cadintotdeauna! Încât nu poţi să nu te întrebi: cine, ce spăgi galactice o fi pus la bătaie ca să se întâmple şi asta!?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spăgi galactice la FIFA şi UEFA.
 Vizualizări articol: 1179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spăgi galactice la FIFA şi UEFA5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei