Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 134 (7746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Totuşi, până unde?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E ceva vreme de când problemele omenirii au încetat a mai fi cele legate de poluarea tot mai agresivă, de sărăcirea tot mai accentuată a unor zone şi de adâncirea până la nivelul de prăpastie a decalajelor dintre acestea şi lumea normală, de efectul de seră care duce la topirea gheţarilor şi la creşterea ucigaşă a nivelului apelor mărilor şi oceanelor, de reducerea drastică a resurselor alimentare din cauza exploziei demografice, şi câte şi mai câte... toate astea par, pe zi ce trece, tot mai anacronice, mai îndepărtate de existenţa noastră cotidiană, unde cu adevărat importantă, chiar vitală, a devenit doar formula prin care ne adresăm unora cu pigmentul diferit de al nostru, de autoflagelarea fără motiv în numele unor norme şi idealuri pe care chiar dacă nici nu ne-a trecut prin cap să le încălcăm, tot trebuie să ne turnăm cenuşăîn cap măcar aşa, preventiv, că poate vreodată ne-o bate gândul să... !!! Lumea pare căzută într-o degringoladă fără justificare, fără sens, în care toate normele şi regulile de altădată au devenit astăzi infracţiuni. Până şi glumele cele mai inocente sunt pasibile de amendare publică, dacă nu de sancţiuni concrete, traductibile în amenzi, eventual chiar închisoare, iar la nivelul sportului, că doar de el ne ocupăm aici, de suspendări pe durate inimaginabile. Am rămas mai întâi nedumerit de ce se petrecea în Anglia în timpul desfăşurării campionatului, când înainte de meciuri jucătorii îngenuncheau într-un fel de ritual al cărui sens vă jur că nu prea l-am înţeles. Era o chestie cică legată de "black lives matter" (vieţile negrilor contează), un fel de culpabilizare colectivă în numele celor care au atentat sau chiar au omorât un om de culoare sau mai mulţi. Fiindcă dincolo de omul ăla omorât cu genunchiul bine apăsat pe gât, fapta pentru care cretinul de poliţist va plăti cât se cuvine, nu văd de ce ar trebui pedepsiţi cu îngenuncherea toţi albii şi nealbii de pe Terra. Fiindcă în echipele alea erau fotbalişti de toate culorile. De aceea, dacă Nedelcearu şi Stanciu nu au îngenuncheat, cred că bine au făcut. Nici eu nu aş face-o, la ordin. M-aş duce să îngenunchez în biserică, din motive personale. Dar de ce aş face-o pe iarbă, pe motiv de FIFA!?! Mai ales că eu i-am iubit şi îi iubesc pe Pele, pe Jimi Hendrix, pe Lewis Hamilton, pe Morgan Freeman. De ce să îngenunchez eu fiindcă altul nu îi iubeşte? Până unde merge cretinismul uman?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Totuşi, până unde?.
 Vizualizări articol: 1082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Totuşi, până unde?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei