Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 98 (7710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


E ca pandemia: peste tot!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Hai, spuneţi-mi că nu vă place dinamica pe care a căpătat-o campionatul ăsta de doi bani, din clipa în care s-a pornit circul cu play-off şi play-out, concepute de fapt spre a fi circ în stare pură, din moment ce şi termenii folosiţi (play-off şi play-out) sunt absolut identici ca înţeles, sunt sinonime perfecte! În ţările normale (atenţie însă: în ţările cu fotbal normal nu există, în absolut niciuna, panarama asta de campionat... în prelungire, de campionat... după campionat!) forma asta de departajare are denumirile clar diferite, de exemplu "championship round" şi "relegation round", adică "runda/turneul pentru titlu/campionat", respectiv "runda/turneul pentru retrogradare". Parcă e altceva, nu? Încât nu pot să nu mă întreb, absolut de fiecare dată când ajung să discut despre astea, dacă în tot FRF-ul şi tot LPF-ul există numai tolomaci care nu pot găsi nici măcar cuvintele potrivite într-o limbă de circulaţie planetară. Nu neapărat ei personal, tolomacii, dar vreun consilier, vreun cunoscut, ceva... mă rog, să-i lăsăm în durerea play-off (şi aoleu!-ului) şi să observăm că nu mai e nimic sigur, gata rezolvat, nici la noi, nici la alţii mai breji! La noi, dimineaţa e campioanăCFR, după-amiază se aţine FCSB, iar pe înserate capătă glas şi Craiova! Fiecare după ce alealalte trag câte o nouă chiflă! Până şi la nemţi, Bayern a făcut nişte meciuri jenante, la fel şi PSG în Franţa, unde chiar poate pierde titlul. Excepţia este, desigur, Anglia, unde defilarea lui Manchester City a fost finalizată. În rest, prăpăd! Nu mai poţi conta pe nimeni: în Spania, tocmai ce credeam ca Real nu mai poate fi oprită, şi s-a produs deja clasicizatul dezastru: două egaluri cu Nimeni şi iar cu Nimeni, adică Getafe şi Cadiz... chestie care nu ne poate duce pe noi, fanii devotaţi ai Real-ului, decât la concluzia valabilă şi altădată: nu suntem noi, Real, cea mai bună echipă din Spania, dar din Europa da! Ar fi culmea să fim nevoiţi să curăţăm competiţia de toate "englezoaicele": pe Liverpool am gonit-o, diseară o desfiguram pe Chelsea, şi ar fi nebunie să i-o tragem şi lui Man City în finală! Numai că eu cred că nu ajunge, astfel că în finalăo vom bate pe PSG. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului E ca pandemia: peste tot!.
 Vizualizări articol: 1086 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
E ca pandemia: peste tot!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei