Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2020 - Anul XXV, nr. 271 (7576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Vremuri demente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cred că v-ați săturat și dumneavoastră, nu numai eu, de câte ori am umplut spațiul acestei rubrici cu comentarii legate de pandemie și de vremurile cretine pe care suntem siliți să le suportăm tocmai din această cauză. Sportul nu mai e sport, spectacolul din teren s-a dus naibii, tristețea atotcuprinzătoare a năpădit întreaga lume a sportului, iar înlocuirea fanilor ori a spectatorilor obișnuiți cu cartoane având desenate chipuri de oameni pare de domeniul psihiatriei. Cu toate astea, ne complăcem și acceptăm, de voie, de nevoie, această situație complet anormală care nu poate să nu lase urme adânci pe termen chiar lung. În mod evident, toate reperele ne sunt date peste cap, iar la nivel planetar s-a instaurat un haos pe care nu ni l-am fi imaginat caposibil cu nici un an în urmă. Fiecare țară, fiecare organism sau organizație își stabilește propriile reguli, iar în interiorul acestora apar și alte interpretări ori inițiative care practic desființează regulile inițiale. Mă refer aici la ceea ce s-a întâmplat cu meciul pe care nu l-am mai disputat. Nu cred că există pe fața pământului măcar un singur român care, pus în fața unei situații cum a fost cea cu care s-a confruntat echipa Norvegiei, să nu fi încercat un subterfugiu, o ghidușie, o măsluire a faptelor (ori măcar o interpretare în favoarea propriei echipe), astfel încât meciul să se desfășoare cum fusese programat. Credeți că domnul ministru Tătaru, chemat la scara avionului cu care ar fi trebuit să plece Naționalala luptă, oriunde în lume, ar fi zis altceva decât "Hai, dați-l accidentat pe Cutare, scoateți-l de pe lista UEFA și de pe aia de pasageri, drum bun, baftă, hai România, hai tricolori!"? Ei, uite, de aia nu suntem noi norvegieni! De fapt, uite, de aia sunt doar ei norvegieni! Va mai amintiți cazurile acelea cu copii de români stabiliți în Norvegia, smulși de lângă părinții lor doar fiindcă unul din părinți a ridicat nițel tonul și l-a certat pe copil? În opinia autorităților norvegiene, aia era o traumă și, pentru a evita repetarea ei, e mai bine să izolezi copilul! Uite așa a fost și cu fotbaliștii: pentru a evita răspândirea nenorocirii, și-au sechestrat propriul "copil", echipa națională! Poți să nu-i înțelegi. Dar nu poți să nu-i admiri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vremuri demente.
 Vizualizări articol: 1103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Vremuri demente4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei