Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 nov 2020 - Anul XXV, nr. 259 (7564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ne place sălbăticia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Hai, răspundeţi repede, fără să vă gândiţi cine ştie cât: în care alte ţări din lumea asta credeţi că şcolile au WC-uri în curte, până la care elevii au de străbătut adesea distanţe considerabile pe frig, pe ninsoare, pe ploaie? Încercaţi, vă rog frumos,să-i explicaţi unui european de-ai noştri (poate mai puţin bulgarului, că asta s-ar putea să aibă încă în memorie poveştile bunicilor săi din Durostor şi Caliacra - cândva, România! - despre şcoală copilăriei lor) cum vine chestia asta, şi cred că v-ar întreba dacă v-a bătut soarele în cap sau dacă aţi visat, fiindcă într-o lume normală asemenea posibilitate e pur şi simplu... imposibilă. Nu mai zic şi despre lipsa totală a apei în imensa majoritate a acestor şcoli, ceea ce ar contura o imagine aproape apocaliptică asupra a ceea ce considerăm noi că reprezintă "lumina ochilor noştri": copiii.

Păi dacă de lumina ochilor noştri nu ne sfiim să ne batem joc de când e lumea, de ce am crede că de alte lucruri nu putem să ne batem joc cu la fel de mare neruşinare? Cum spuneam, nouă ni se pare aproape normal să ne trimitem copiii să se pişe în fundul curţii şcolii, într-o groapă neastupată(în care câte unii, mai puţin norocoşi, chiar îşi şi găsesc sfârşitul!), iar faptul că continuăm să-i trimitem spune despre noi nu doar că suntem sălbatici, ci şi că sălbăticia ne place. Că găsim un fel de voluptate masochistă în perpetuarea sălbăticiei ăsteia, de neconceput în Mileniul III, de neconceput în lumea normală.

Hai, că n-am luat-o razna complet. Legătura cu fotbalul vine acum: în lumea normală, de câţiva ani, s-a introdus VAR. Abreviere pentru Video Assistant Referee (arbitru asistent video). El a apărut ca un ajutor indispensabil în fazele neclare, litigioase, discutabile. Prin reluarea din nenumărate unghiuri a fazei în cauză, se găseşte până la urma soluţia corectă: ofsaid sau nu, penalty sau nu, fault de roşu sau simulare etc. Nu trebuie multă minte ca să pricepi că e de mare ajutor şi că eliminăaproape integral suspiciunile de fraudă. Erori umane? Da, dar şi ele aproape eradicate. În România, după ce toatăEuropa are de mult, se fuge de VAR cade satana. De ce? Păi, fiindcă cu VAR nu mai poate un neisprăvit caăla de la Cluj - Mediaş să anuleze golul că "aşa vrea muşchii lui", iar nemernicul ălalalt, la Botoşani, să se prefacă că nu vede 4 fotbalişti în ofsaid şi să acorde golul! Ne place sălbăticia, mai ales dacă aduce şi beneficii unor nenorociţi!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ne place sălbăticia.
 Vizualizări articol: 1376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ne place sălbăticia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei