Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iul 2020 - Anul XXV, nr. 162 (7467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru BIGHIU

Doru BIGHIU


Nu horror, ci ospiciu!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei care citesc zilnic această rubrică ştiu că lunea este ziua în care apare articolul lui Gabi Manță. Un şir de evenimente a făcut să schimbăm între noi zilele de sâmbătă şi luni, astfel încât azi scriu eu în acest colţ de ziar. Aş zice că spre norocul meu, întrucât mi-a fost dat să asist alaltăieri la un meci (de fapt, la o repriză din el, cea secundă) care cu siguranţă ar putea fi inclus în oricare antologie a acestui sport, din cauza desfăşurării complet anapoda a evenimentelor petrecute pe parcurs, precum şi a finalizării sale într-un mod aproape inexplicabil. Cei care aţi urmărit thriller-ul (nu plagiez ceea ce titra după meci Digisport, dar realmente nu ai cum să faci altfel de referire) ştiţi deja că vorbesc despre meciul de liga secundă dintre Petrolul Ploieşti şi Rapid Bucureşti, echipe care în vremuri cât de cât normale se băteau (într-o ediţie de prin anii '60, chiar până în ultima etapă, ba încă şi în meci direct!) pentru titlul de campioană, nu doar pentru un loc de promovare în prima ligă, într-un play-off conceput în mod absolut năucitor. Aşadar, după o primă repriză în care singurul fapt notabil a fost o eliminare, parcă niţel pripită, a unui rapidist, în minutul 65 a venit nebunia: penalty pentru Petrolul, pe deplin corect acordat. Execută un flăcău şi portarul apără. Tuşierul semnalizează, televiziunea ne oferă şi nouă fazaîn reluare, e clar: portarul s-a dus mult în faţăînaintea executării. Se dictează, corect,reexecutarea. Portarul turbează, face ca visul rău, primeşte însă, surprinzător, doar galben. Execută alt petrolist, apară din nou portarul. Se repetă ca tras la xerox: Ăla apără, ălalalt semnalizează, centralul se duce la tuşier, televiziunea reia: da, s-a mişcat mult în faţa liniei porţii şi de data asta. Se dictează reluare, portarul turbează, ia roşu! Aşadar la această nouă repetare va fi alt portar. Intră, se aşază pe linie, vine al treilea executant. Şi o trage fix în vârful peluzei! Era minutul 65. Au urmat vreo două contraatacuri rapidiste (în 8 jucători de câmp!), mai periculoase decât tot ce a reuşit Petrolul. Mingea nu intră. Finalul a însemnat 5, 7, 12, naiba mai ştie câte ocazii pentru Petrolul, ratate neverosimil. Şi un final cu 0 - 0 pe tabelăcare ne spune că Petrolul nu prea ar avea ce căuta în prima ligă. Şi totodată că dacă Rapid nu ar intra, ar fi o mare nedreptate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu horror, ci ospiciu!.
 Vizualizări articol: 928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Nu horror, ci ospiciu!1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei