Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iul 2020 - Anul XXV, nr. 156 (7461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Priveliște cu Buffon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a dat titlul și în Italia. Tot Juventus. Pauza pandemică s-a transformat în avantaj tot pentru Ronaldo&Co. În februarie-martie torinezii gâfâiau pe două fronturi, iar lazialii, care trataseră Liga Europa cu rezervele (știm foarte bine, că au fost în grupă cu CFR), jucau la săptămână și erau zmei. Acum, la ritm egal de meciuri, sfârșit și mijloc de săptămână, Juve a dovedit că are cadență și resurse pentru a o menține. Ronaldo dă un gol pe meci, ba chiar în ultima etapă a înscris din lovitură liberă! Semnul exclamării își are rostul fiindcă ajunsese subiect de analiză în mediul academic, dacă vă amintiți articolul de acum câteva luni, în care era comparat cu Messi. Culmea, lipsa încrederii, care era considerat un factor principal, s-a transferat acum la argentinian, care nu mai înscrie de ceva vreme când are zidul în față. Dar la meciul lui Juve s-a întâmplat și altceva, un eveniment de pus în ramă: Gianluigi Buffon a devenit jucătorul cu cele mai multe prezențe în Serie A, 648! Ca vechi jucător de Pronosport, îmi amintesc debutul său la Parma, când a reușit să nu primească gol la 17 ani! Iar de atunci până acum nimic nu l-a putut opri să obțină trofeu după trofeu și să doboare record după record, ultimul fiind acesta al jocurilor în Seria A, deși are un sezon în Serie B și unul în Ligue 1. Practic, ar fi putut depăși 700! Cel detronat este nimeni altul decât Paolo Maldini, alt jucător de legendă cu care am fost aproximativ contemporan. Pe el l-am văzut prima dată jucând alb-negru la televiziunea bulgară. Era Euro ’88 și deja se vorbea că în jurul său se va reconstrui squadra azzurra. Așa a și fost. Anul următor l-am văzut în finala Cupei Campionilor împotriva Stelei, când a câștigat în fața lui Hagi trofeul Bravo pentru cel mai bun tânăr jucător. Interesant, dacă ne uităm la clasamentul ăsta al prezențelor în Serie A, doar încă doi fotbaliști au peste 600 de prezențe, aceștia fiind încă ”și mai contemporani”: Francesco Totti și Javier Zanetti. Aș minți dacă aș spune că îmi aduc aminte de debutul lui Totti, unul dintre creativii mei preferați, pentru că el n-a erupt, a început prin a prinde câteva minute, primul gol reușindu-l la vreun an jumate de la prima apariție. În schimb, Zanetti știu clar când a venit la Inter, devenind jucător de bază din primul până în ultimul minut al retragerii. El, fiind argentinian, nu a beneficiat de un debut la vârsta junioratului, a început să adune prezențe abia de la 22 de ani, dar apoi a fost de o constanță neumană, nu degrabă fiind poreclit Tractorul!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Priveliște cu Buffon.
 Vizualizări articol: 941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Priveliște cu Buffon5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei