Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 ian 2020 - Anul XXV, nr. 4 (7309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Big 5 la jumătatea drumului (I)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-au sincronizat destul de bine cele 5 mari puteri continentale în fotbal, fie sunt exact între tur și retur, fie plus/minus o etapă. Promoțional, casa de pariuri care dă numele campionatului nostru a plătit pariurile pentru evenimentul ”Liverpool-campioană”. Mișcare deșteaptă de marketing, căci chiar în eventualitatea unei uriașe ”remontada” din partea lui City sau poate a lui Leicester, câte astfel de pariuri sunt la nivelul României, și în ce cuantum, pentru a sărăci dintr-o achitare dublă?! Oricum, ca bookmaker îți asumi riscuri în fiecare zi, dar cele 13-14 puncte avans ale lui Liverpool, în etapa 21, în condițiile în care mai există și o restanță cu West Ham, numai risc nu înseamnă. Nu chiar decisiv, dar oricum confortabil , 7 puncte peste Msarseille, stă PSG la jumătatea campionatului, tot cu o restanță în mânecă. Aceasta se va juca repede, peste fix o săptămână, curiozitatea fiind că are loc o dublă PSG-Monaco, în campionat, în interval de 3 zile, 12-15 ianuarie.

Cea mai echilibrată situație, de departe, este în Bundesliga. Între locul 1 și locul 5 sunt doar 7 puncte, însă mai toată lumea se raportează la Bayern, aflată la -4. Turul de campionat a fost dominat de Gladbach, dar Leipzig a avut un finiș mai bun, astfel că echipa din est este campioană de toamnă/iarnă, la 2 puncte peste Gladbach. Impresia generală este că Bayern nu a forțat încă, lăsând practic iepurii să conducă o perioadă de timp. Ideea cu Leipzig campioană este foarte seducădoare, mai ales că nicio echipă din fosta RDG nu a câștigat campionatul reunit după căderea Zidului. Ultima campioană din est a fost în timpul războiului, era din Dresda și au fost nevoie de vreo 10 ani ca orașul ras de pe fața pământului în urma bombardamentelor aliate (Abatorul 5, de Kurt Vonnegut – recomand) să scoată capul pe plan sportiv prin Dinamo Dresda. Ca fapt divers, anecdotic dacă vreți, după anexarea Austriei, una din campioanele Germaniei a fost și Rapid Viena!

Despre Spania și Italia, data viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Big 5 la jumătatea drumului (I).
 Vizualizări articol: 1842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Big 5 la jumătatea drumului (I)5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei