Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 279 (6989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Fără calcule meschine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atunci când spuneam că un singur meci slab la Europeanul de handbal feminin poate șterge cu buretele un întreg turneu final, mă gândeam la unul decisiv pentru calificarea în semifinale. Din fericire, cu Olanda deja ne-am consumat dreptul la un meci slab, astfel că astăzi vom bate Ungaria și vom avansa în ultimele patru. Da, e un fel de a ne face curaj. Teoretic, nu ne mai permitem să jucăm slab! Practic... ne putem strecura și pe ușa din dos. Iată cum: dacă luăm bătaie în meciul cu Ungaria, dar la diferență mică, încă putem spera că Olanda va lăsa garda jos în ultimul meci cu Germania, dar nu prea jos, astfel încât Germania să nu bată la scor și să-și facă golaveraj mai bun ca noi. O asemenea conjunctură ar fi un adevărat festival al norocului, întrucât Olanda-Germania e chiar ultima partidă a grupei, de la ora 22, oră la care se va ști clar ce diferență le este necesară nemțoaicelor. Desigur, ceea ce discutăm aici are sens doar dacă aseară România va fi bătut Spania, eveniment pe care îl iau ca un dat. Dacă aș fi făcut un scenariu pentru meciul de aseară, atunci ar fi fost de dorit o victorie scurtă cu Spania, căci o goleadă a noastră ar obliga Germania să învingă la un scor nerealist Olanda și, deci, nemțoaicele ar fi demotivate.

Închei cu câteva considerente pe marginea înfrângerii cu Olanda. A fost o alegere tactică a lui Ambros Martin care s-a întors împotriva noastră. În prima repriză am mizat pe apărare, ceea ce a funcționat, iar după pauză urma să forțăm atacul cu Buceschi. Într-adevăr, jucătoarea noastră, ținută la odihnă în prima parte, a înscris 5 sau 6 goluri la rând, numai că între timp poarta noastră era perforată într-o veselie. Chiar și așa, tot identific două momente legate în care puteam reveni și juca finalul de la egal la egal: după o recuperare, Laslo a trimis din terenul nostru puțin pe lângă poarta goală, pentru ca atacul olandez următor să fie din nou ratat, iar Neagu să fie faultată pe aruncare, tot înspre poarta goală, fără ca arbitrele să intervină! Aici, cu mai mult calm din partea lui Laslo și cu cele cuvenite dictate la intervenția asupra lui Neagu (7 metri și eliminare), eram în cărți.

În fine, ce-a fost a fost, totul se reduce la meciul de azi: victorie sau... calculele meschine de mai sus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără calcule meschine.
 Vizualizări articol: 1408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fără calcule meschine5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei