Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 252 (6962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fairplay financiar automat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De câtăva vreme încoace, printre numeroasele inovaţii lingvistice conectate la fenomenul fotbalistic, una mi se pare de-a dreptul fascinantă: "fairplay financiar". Nu simţiţi că vă-ncearcă un zâmbet? Sau chiar un hohot? Fiindcă a asocia cea mai performantă spălătorie de bani (hai, nu chiar prima, a doua, că vine, cred, după traficul de droguri!) cu ideea de corectitudine bănească este ori demenţial, ori amuzant la extrem. Nu-s mii de ani de când întreaga conducere supremă a fotbalului planetar a fost săltat şi băgată la bulău şi/sau suspendată pe veci din activităţile sportive de orice fel, la fel şi preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, precum şi feluriţi alţi oficiali de-a lungul şi de-a latul planetei, de fiecare dată discutându-se despre şpăgi de multe milioane de dolari. Cele mai mari sume se pare că au circulat în legătură cu atribuirea organizării Campionatului Mondial de Fotbal, ba şi cu repetiţie!, adică mai întâi în Rusia, apoi şi în Qatar, ediţia din 2022. Barem la asta din urmă e clar că şpăgile au fost de zeci, dacă nu de sute, de milioane de coco, din moment ce e vorba şi despre dereglarea totală a tuturor celorlalte competiţii, practic a întregului an competiţional, din moment ce panarama asta de Mondial are loc între 21 noiembrie şi 18 decembrie!!!

În acest context, apare aproape ca normală supărarea lui Ronaldo pe Real Madrid, care nu a fost în stare să-i protejeze o minimă fraudă fiscală de vreo 17 milioane. Ia să vedeţi unde vreau să ajung: fix la noi. Mai exact, la Dinamo. Adică acolo unde fotbaliştii joacă mai degrabă gratis, ei fiind "câini până la moarte", fiindcă "e o onoare să joci la Dinamo", iar primele de joc le dă antrenorul (presupun că şi el e neplătit) direct din propriul buzunar! Ia spuneţi, vă rog, boieri dumneavoastră, dacă există pe planetă, în galaxie şi în univers fairplay financiar mai al dracului decât ăsta de la Dinamo! Unde e clar că nu se poate face nici o golănie cu banii, din moment ce aceştia sunt inexistenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fairplay financiar automat.
 Vizualizări articol: 1276 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fairplay financiar automat5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei