Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 205 (6915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Să sărbătorim de două ori!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fiind la Ovidiu, nu râul și ramul ne-au ajutat, ci vânturile, valurile. Probabil doi metri a fost în teren mingea centrată de Ianis Hagi din corner, dar tot s-a întors spre plasă, purtată de o pală benefică de vânt. Gol de kinogramă, reușit într-un moment de expunere mare, ceea ce-i amplifică importanța. Pe teren mai mult decât propriu, ceea ce a permis ambilor părinți să-l trăiască pe viu. Cred că Ianis Hagi abia începe să se simtă fotbalist. Dar, până atunci, dincolo de centrarea pentru primul gol, am văzut destule momente când ținea excesiv de minge, încercând să iasă în evidență. De exemplu, un-doi de senzație cu Cicâldău în tușă, ultimul trimite cu călcâiul și pleacă din marcaj, dar Hagi jr. preferă s-o mai gâdile puțin, este deposedat, iar adversarii iscă un contraatac periculos, purtat până în buza careului. Totuși, sunt de acord că pot fi scuzabile astfel de faze, având în vedere vârsta, precum și încărcătura locului. Ianis trebuia să joace bine, trebuia să inventeze ceva, ceea ce până la urmă i-a reușit, poate mai bine decât visase.

Calificarea este aproape un fapt împlinit, chiar dacă ne mai trebuie patru puncte din două meciuri. Las la o parte orice prudență când afirm că trei dintre ele sunt ca și câștigate, fiind vorba de Liechtenstein, o echipă fără niciun punct în opt meciuri. Rămâne să-i convingem pe galezi că în meciul cu noi reprezintă Țara E-galilor, deci la un punct ne vom bucura împreună, chiar dacă ei doar platonic. De fapt, fără glumă, trebuie să-i batem, pentru că este partida imediat următoare, astfel că vom putea sărbători de două ori calificarea, adică și la ultima, cea cu Liechtenstein. Privind în urmă, ne dăm seama că această calificare a naționalei de tineret trebuie într-adevăr prețuită, de la precedenta (și singura!) trecând 20 de ani. În 1998, Pițurcă își califica echipa la Euro, ediție găzduită chiar de România, atunci fiind eliminați de Olanda. Interesant este că acea generație a dat fotbaliști adevărați, cu carieră internațională sau măcar națională, deci care și-au câștigat existența din această îndeletnicire. Lobonț, Contra, Cătălin Munteanu, Florentin Petre, Dănciulescu sunt cei mai reprezentativi. Să le calce actualii tineri pe urme?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să sărbătorim de două ori!.
 Vizualizări articol: 1137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Să sărbătorim de două ori!5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei