Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 194 (6904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


La catafalcul fotbalului românesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Îmi revine plăcerea de a vă acompania zilnic timp de o săptămână, dar neplăcerea de a începe cu colapsul fotbalului românesc în cupele europene. Spre ghinionul ei, CFR a avut noroc! Noroc - pentru că doar niște luxemburghezi se mai aflau între campioana României și grupele Ligii Europa, iar acest noroc s-a transformat în cel mai cumplit blestem, acela de a-și exhiba prostia (să nu ne ferim de cuvinte). Conceicao trebuia să spună un sigur cuvânt la interviul de după meci, demisia, nu să aștepte să fie dat afară. Chiar nu mai există onoare pe lumea asta, sunt toți atârnători în fotbal?! La fel și conducerea, toți ăia care au reparat ei lucrurile după 1-1 cu Molde și au dat afară antrenorul... Piatră pe piatră n-ar mai trebui să rămână din clădirea lor de birouri, demolată precum spitalele vechi, să se piardă viciul. Cât despre jucători... niște râși, cuvânt preluat din jargonul lor.

Trecem la FCSB. Fapt: sunt transferați doi jucători exact înaintea dublei cu Rapid Viena, iar ambii joacă titulari tur-retur. Vi se pare profesionist? Cât despre bietul portar, nu a mai primit nicio șansă de la sosisrea lui Bălgrădean, iar acum i se impută ratarea calificării. Nu, vina e de-acolo de unde se-mpute peștele. E la centralistele de la telefonul fără fir, e pe bancă și abia apoi în teren. A luat Vlad mingea de-afară și a băgat-o în poartă? Nu, asta a făcut Stângaciu la meciul cu Montpellier, în 1990 (a prins mingea deasupra transversalei și a căzut cu ea în poartă)! La Vlad, care din păcate era supramotivat, s-a întâmplat așa: a plonjat peste un metru în afara porții și a respins la un adversar, acesta a reluat PE POARTĂ, Vlad a respins, mingea a ajuns la un alt austriac care a trimis-o PRIN FAȚA PORȚII, iar intervenția lui Bălașa a băgat-o în plasă! E o întreagă babilonie, dar Vlad a fost victima predilectă, deși în alte faze a salvat din situații de unu-la-unu. Fără acest (auto)gol, scorul era unul de calificare, dar să fim sinceri până la capăt, FCSB nu a arătat că ar merita să treacă mai departe. De pildă, sistemul VAR ar fi anulat primul gol, când Roman s-a aflat în ofsaid chiar sub ochii tușierului. O calificare a la Hajduk ar fi măturat tot gunoiul de la FCSB sub preș. Dar adevărul e ăsta care ne privește acum în ochi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La catafalcul fotbalului românesc.
 Vizualizări articol: 1406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
La catafalcul fotbalului românesc5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei