Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 112 (6822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nadal, fiul ploii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu puteți afla din ziar cine este noua campioană în Liga 1, dar tot răul spre bine. Am avut două finale la Foro Italico în care au fost implicați liderii WTA și ATP, iar aceștia au fost literalmente puși la colț de pretendenți. N-a lipsit mult ca ambii să suporte câte o ”lăptăreasă” (0-6), dar până la urmă liderul masculin s-a salvat cu un ”băț” (1-6). Din păcate, Simona nu a putut recupera după semifinala cu Șarapova, pe care a câștigat-o după o confruntare epică. Acesta este lucrul bun cu care trebuie să rămână, pe lângă faptul că adaugă săptămâni bune la șefia clasamentului, apropiindu-se de Top 10 la acest capitol! Șarapova a lovit uneori cu o forță masculină, atunci când își putea alinia tot corpul pentru execuție. Simona a trecut, dar victoria a lăsat urme fizice. Noroc că la Roland Garros va fi diferit, cu cele două zile de pauză între tururi. În finală, în afară de tonusul scăzut al Simonei, Svitolina însăși a fost foarte bună, oferind un tenis superlativ și cumva introvertit, adică fără să scoată un sunet! O adversară mai degrabă de evitat în perspectiva turneului francez.

La masculin, povestea trece tot printr-o semifinală, Roma oferindu-ne un mult așteptat duel Rafa-Nole. Deși spaniolul a trecut în două seturi, suspansul și schimburile dintre cei doi ne-au arătat că sârbul este foarte aproape. Atuul lui Djokovic e că nu are emoții în confruntările cu rivalul său, știe că are jocul pentru a-l putea învinge (scorul actualizat fiind 26-25!), în acest moment luptă practic cu el însuși. Mi-aș dori această confruntare să continue și la RG.

În marea finală, pentru că a fost într-adevăr mare, Zverev cel tânăr s-a ridicat la pretențiile unui joc cu Nadal pe zgură. Ruso-germanul are niște calități care, luate împreună, pot pune în pericol jocul dominant al lui Rafa. Reverul său este mai bun decât lovitura de dreapta, fără ca aceasta din urmă să fie slabă în sine! Practic, jocul lui Nadal, construit pe reverul adversarilor dreptaci, se ciocnește cu lovitura de paradă al lui Zverev. Apoi, deplasarea lui Zverev este independentă de înălțimea sa: el este și big server, dar poate să alerge la nivelul celor renumiți pentru asta în circuit. La Roma, doar întreruperea cauzată de ploaie l-a oprit pe marele blond să triumfe, căci staff-ul spaniol l-a disecat în pauză, iar Rafa este neîntrecut în a executa un plan tactic: de la 1-3 a făcut 6-3, victorie, titlu, locul 1...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nadal, fiul ploii.
 Vizualizări articol: 1265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nadal, fiul ploii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei