Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 16 (6726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Sportul inventat de diavol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aşa e descris tenisul în cartea lui Adrian Fetecău, iar în dimineaţa zilei de sâmbătă puteai crede că nu-i o metaforă. Sigur că s-ar putea povesti multe despre câte s-au întâmplat în ultimele zile la Open-ul Australian, dar ar fi păcat. Nimic nu poate sta lângă meciul Simonei Halep cu Lauren Davis. După cum observaţi, n-am spus lângă victoria ei. Aceasta este ceva conjunctural, căci desfăşurarea partidei, ca să fim drepţi, a fost una în urma căreia nimeni nu merita să piardă. Scriam despre Davis că s-a impus într-un mod bizar cu Petkovic, dublu 6-0 în ultimele două seturi. Ei bine, am putut vedea de ce. Cum e posibil ca o jucătoare atât de micuţă să fie ea agresoare pe un teren de tenis?! Pentru a vă face o idee, diferenţa de înălţime dintre Simona şi Serena este mai mică decât cea dintre Simona şi Lauren Davis, în sens invers! La doar 1,57 metri, cu viteza ei de Speedy Gonzales, cu disponibilitatea uimitoare de efort, cu figura ei de păpuşică, americanca devine repede preferata spectatorului neutru. Mai era şi îmbrăcată în roz, dar nu de acel brand care ne-a inundat cu această culoare... Noi, cei implicaţi, am experimentat un evantai de stări emoţionale. Simona a servit de trei ori pentru meci, apoi a ajuns în situaţia de a apăra 3 mingi de meci în serie! Ca şi cum n-ar fi fost de ajuns, ulterior a ratat 4 mingi de break într-un game... Comentatorii Eurosport ajunseseră s-o dea în numerologie: o va câştiga pe a 4-a, pentru a servi a 4-a oară pentru meci şi a ajunge în turul 4! Nu le-a ieşit chiar aşa, dar cumva s-a întâmplat: Simona a câştigat cu 15-13 în decisiv, egalând recordul numărului de game-uri dintr-un meci feminin la Open-ul de la antipozi, 48. Personal, am rămas cu un mare semn de întrebare despre ce s-a întâmplat spre ceea ce ar fi trebuit să fie finalul setului decisiv, adică la 4-3 şi 5-4: Simona a avut o serie de servicii secunde de 114, 110 şi chiar... 107 km/h la mingea de break de la 5-4 pe care a şi pierdut-o! Mai era puţin şi cobora sub sută, adică viteze care se întâlnesc mai degrabă la copii!

Tot ce pot spera după această odisee e să putem spune la final că s-a întâmplat la fel ca în cazul lui Kerber, să câştige turneul după ce a salvat mingi de meci!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sportul inventat de diavol.
 Vizualizări articol: 2504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sportul inventat de diavol5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei