Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 nov 2017 - Anul XXII, nr. 255 (6671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Sfârșitul glumii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vă spuneam în articolul precedent că am râs mult privind la un anume jucător. Exageram. După cum știți, sezonul ăsta campionatul german nu se poate vedea la televiziunile din România, așa că n-am văzut nici măcar rezumatul dintre Dormund și Bayern, devenit neatractiv din pricina scorului. Dar ieri am citit aici, în această rubrică, descrierea făcută de colegul Doru Popovici unei faze din Bundesliga, protagonist fiind portarul lui Mainz. Nu, nu putea fi adevărată, era clar că exagera și el. Dar ceva-ceva am presimțit și am căutat-o pe youtube, ceea ce vă doresc și dumneavoastră. Cât vă ia să scrieți Zentner și să dați un enter? Merită, merită cu vârf și îndesat. Buster Keaton să fii, comicul supranumit ”Omul cu fața de gheață”, și tot aduce primăvara dezghețul pe chipul tău!

Dacă tot a început astfel săptămâna, vă rog să-mi permiteți să continui periplul amuzant prin lumea fotbalului, desigur nu la același nivel, căci faza de mai sus va rămâne de-a pururi un pisc intangibil, sfârșitul glumii. Am remarcat la Telekom, fără a-l identifica, un comentator cu oarecare aplecare spre filosofie. Desigur, așa cum există umorul involuntar, avem și o filosofie involuntară. Iată, de exemplu, la meciul Deportivo La Coruna – Atletico Madrid, cum anunță sfârșitul: ”se apropie scurgerea timpului...”! Să fi prevestit, de data asta, chiar sfârșitul lumii? Oricum, nu e totul pierdut pentru că Partey, de la oaspeți, înscrie unicul gol al întâlnirii în minutele de prelungire, așa că este decretat ”salvatorul dezastrului”! Și tot la Telekom există acea emisiune de analiză de luni, în care e invitat permanent Cornel Dinu. Cum nu îmi amintesc înainte de Dinu să i se fi spus Mister vreunui antrenor de pe la noi, presupun că el a lansat în fotbalul românesc această formulă de adresare. Și, după cum știți, așa i-a rămas numele, preluat ulterior de diverși epigoni. Ei bine, nu-mi dau seama dacă Panduru, în respectivul studio de televiziune, îl ia peste picior sau pur și simplu nu realizează grotescul unui asemenea vocativ: Mistăre în sus, Mistăre în jos, Mistăre așa și pe dincolo!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfârșitul glumii.
 Vizualizări articol: 1187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sfârșitul glumii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei