Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 oct 2017 - Anul XXII, nr. 232 (6648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cum rămâne cu "masa bogaţilor"?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lunga agonie, adică preliminariile care ne-au arătat că şi cu neamţ pe bancă valoarea echipei rămâne neschimbată, adică zero, din moment ce nu depăşeşti decât două ţări neomologate la fotbal, a luat sfârşit în stilul pur românesc deja clasicizat, adică cu regrete că n-am găsit un Guriţă mai devreme cu un an şi, desigur, cu speranţe revigorate că în următoarele preliminarii, pentru "european", va fi o cu totul altă echipă a României. Şi la vară cald. Până atunci, trăgând cu ochiul la ce alte minuni s-au mai petrecut în aceeaşi competiţie, comentatorii români supradotaţi pe linie patriotică se simt obligaţi să demonstreze că ruşinoasa noastră prestaţie devine mai puţin ruşinoasă dacă o comparăm cu a Olandei, ţara oricând favorită în orice competiţie. Eliminarea Olandei arată, zic ăştia, că în fotbalul mondial se produc schimbări, chiar mutaţii, drept pentru care (cunoaşteţi formularea?) "nu mai există favoriţi". Asta se cam bate cap în cap cu chestia ailaltă, care demonstrează fără drept de apel că noi nu încăpem (aproape) niciodată la "masa bogaţilor". Ambele construcţii, deşi antagonice ca sens, demonstrează doar că România a ajuns ciuca bătăilor, indiferent pe cine selecţionezi şi indiferent cine e selecţioner. Ca termen de comparaţie, dar şi întru contracararea cretinelor explicaţii, vă propun să vă gândiţi niţeluş la Islanda, o insulă alcătuită din bolovani, gheizere, cenuşă şi lavă, populată de vreo 300.000 de nebuni (din moment ce locuiesc acolo!). Greu îţi poţi imagina un loc mai neprimitor, mai inadecvat oricărei activităţi umane, implicit fotbalului. Ei bine, dintre ăştia 300.000, adică de 60 - 70 de ori mai puţini decât românii din România, s-au ales 11 plus rezervele, care au măturat tot ce s-a arătat în calea lor către "mondiale", unde s-au calificat direct, din prima. Întrecând în grupă Croaţia, Ucraina, Turcia. O fi Islanda vreun bogătaş de care n-am aflat noi? Sau doar o ţară populată normal, cu oameni şi fotbalişti normali, predispuşi în primul rând la muncă. În al doilea rând, tot la muncă. Abia apoi, la muncă şi iar muncă!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum rămâne cu "masa bogaţilor"?.
 Vizualizări articol: 1232 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cum rămâne cu "masa bogaţilor"?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei