Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 aug 2017 - Anul XXII, nr. 177 (6593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


O sumă obscenă și firească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Știrea seacă spune că Neymar a fost transferat la PSG pentru 222 de milioane de Euro. Suma această, plătită pentru un fotbalist, este obscenă pentru multă lume. Pentru cei din fenomen, dar și pentru cei de pe lângă, este doar pasul următor al industriei. Mai degrabă suma de transfer pentru Pogba, anul trecut, a surprins. În ziua de azi, dacă îți cere cineva să enumeri trei superstaruri din fotbal, îi pui într-o ordine subiectivă pe Messi, Neymar, Ronaldo (aici în ordine alfabetică). Observația mea este că vârsta câștigătorilor de Baloane de Aur pe bandă se scrie cu 3 în față. Așadar, se poate prognoza că Neymar va fi cel mai strălucitor de pe firmament în anii următori. Pe plan intern, trofeele vor fi o formalitate, pentru patronii qatarezi ai lui PSG reperul este Liga Campionilor. Pentru început, s-au asigurat că nu li se va mai întâmpla isprava de anul trecut, întrucât omul care a orchestrat acea întoarcere de la 0-4 la 6-1 este acum la Paris. Mărturisesc că abia aștept să văd echipa lui Unai Emery în Europa, să urmăresc cum se integrează și cum va influența Neymar jocul și nivelul de performanță. Așa cum afirmam prin primăvară, poate n-ar fi rău pentru competiția-regină să fie câștigată de niște francezi. Chiar dacă nu va fi așa, brazilianul are șansa unui 2018 cu turneu final de Campionat Mondial, cu naționala Braziliei printre favorite, ca întotdeauna.

Privind și în partea cealaltă, la ”cedent”, oare ce va pune Barcelona în loc? Eu aș fi mers pe un profil cu două coordonate principale, pe lângă valoare, care se subînțelege: jucător de echipă și eficiență. Ideea era ca înlocuitorul lui Neymar să completeze exact acolo unde brazilianul lăsa de dorit. Chiar dacă putea crea din talent faze nemaipomenite, pe altele le strica pentru că ținea prea mult de minge, plus că nu avea un procent optim de transformare a ocaziilor de gol. De aceea, părerea mea este că Neymar nu și-a împlinit potențialul la Barcelona. Nici n-a dezamăgit, dar senzația e că putea oferi mai mult. Tot în ordine alfabetică, corespund profilului de mai sus Dybala, Griezmann, Hazard. Cu jumătate de suma încasată, s-ar putea disloca unul dintre ei. În schimb, aud că echipa catalană s-ar fi orientat spre tânărul Dembélé, de la Dortmund, un june parcă și mai îndrăgostit de minge! Practic, l-ar lua să-l crească și să-l cizeleze, ceea ce înseamnă că, pe moment, greul ar rămâne pe umerii lui Messi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O sumă obscenă și firească.
 Vizualizări articol: 1450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O sumă obscenă și firească5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei