Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 iun 2017 - Anul XXII, nr. 130 (6546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Vorba ăluia: ghinion!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E vorba, de fapt, despre un lanţ de ghinioane. Mai întâi ale mele, în sensul că în loc să mă duc pe un mal de Prut sau de Siret, ori chiar de lac, m-a furnicat să rămân acasă pentru a vedea cele două nenorociri. Tot un fel de ghinion, de data asta în pronosticuri, poate fi considerat şi articolul meu de sâmbătă, când în această rubrică preconizam dacă nu două, atunci măcar un succes într-una din confruntările majore din acea zi. Este dovada vie că înţelepciunea nu vine neapărat odată cu vârsta şi că, dincolo de logica faptelor, mai mereu sentimentele primează. Mi-era foarte clar, încă de la semifinale, că Ostapenko nu poate pierde finala, întrucât jocul ei fabulos nu poate fi contracarat nicicum de o Halep care continuă să nu progreseze în nici una din zonele ei slabe de joc. Ba mai mult, care pare să-şi fi pierdut şi lovitura ei de bază, backhandul în lung de linie. Pe care, de altfel, în finală, l-a încercat o singură dată. Şi, evident, nu i-a ieşit. Ca să ne lămurim care-i diferenţa, iată cifre: pe la început de set 3, Halep înregistrase numai 1 (una!) eroare neforţată, iar Ostapenko 31. Nemaipomenit!, ar fi zis cineva care nu se uita la meci. Însă cine se uita şi citea în continuare, mai vedea o chestie, iar abia asta este uluitoare: la lovituri câştigătoare, scorul era 58 - 6! Desigur, tot în favoarea lui Ostapenko. Diferenţa dintre lovituri câştigătoare şi erori, la loviturile ei, este, dacă ne reamintim aritmetica, de 27. Asta, în timp ce la Halep, e de 5. Adică 6 câştigătoare, contra una neforţată. Ştiţi ce-mi iese mie la calculul final? Pur şi simplu, că Ostapenko a jucat singură-singurică! Că toate bunele şi relele se afla în statistica ei şi că Halep privea demonstraţia de tenis cu vădit interes. Ceea ce poate fi, totuşi, bine, în sensul că ar putea învăţa ceva... sau nu?

Eu, de fapt, am vrut să scriu despre fotbal. Că despre Simona ştiţi că nu mai scriu. Pe bune: nu vedeţi că am scris despre Ostapenko, viitorul loc 1 mondial, a cărei dictatură va fi şi mai lungă, şi mai apăsătoare decât au fost cele ale Mariei şi Serenei. Pariem?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vorba ăluia: ghinion!.
 Vizualizări articol: 1396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Vorba ăluia: ghinion!3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(13 iun 2017, 14:05:14
Probabil distinsul autor a privit alt meci. În realitate, raportul lovituri câştigătoare /erori neforţate a fost de 54/54 la Ostapenko şi de 8/10 la Simona.

Simona a ajuns în finală la toate ultimele 3 turnee jucate, şi nu orice fel de turnee, ci, în ordine, un PM, un P5 şi un GS. Prima finală a câştigat-o şi probabil ar fi câştigat-o şi pe a doua dacă nu se accidenta. A pierdut-o pe a treia, fiind totuşi la 2 game-uri de victorie. Deci în trei turnee majore a pierdut, pe mâna ei, un singur meci. Exact despre acesta a ales autorul să-şi dea cu părerea.

Cât despre viitoarea dominaţia a lui Ostapenko, mai autoritară decât a Serenei, este o glumă nereuşită.

Din tot articolul, sunt de acord cu o singură afirmaţie: înţelepciunea nu vine neapărat odată cu vârsta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei