Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 mai 2017 - Anul XXII, nr. 119 (6535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Călcaţi de Volkswagen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Istoria furturilor în transmisie directă este una lungă şi alambicată, incluzând majoritatea sporturilor în care pentru stabilirea ierarhiilor intervine "factorul uman", adesea de-a dreptul inuman, cunoscut sub numele de arbitru. În unele sporturi se fură mai greu, de pildă în atletism, unde nu prea ai cum să transformi un loc 2 la alergări în medalie de aur. În altele, cum este fotbalul, nu trece etapă, la noi sau în campionate chiar serioase, în care să nu vorbim despre rezultate viciate, cu intenţie sau din prostie (cel mai frecvent mimată, pentru a se elimina tocmai ideea de intenţie), suprema realizare fiind chiar stabilirea ierarhiei finale în campionat printr-un şir de "greşeli umane" care, pură coincidenţă, favorizează mereu aceeaşi echipă. Aceasta este de fapt principala contribuţie a fotbalului românesc la evoluţia fenomenului la nivel planetar: stabilirea "din fluier" a campioanei, a "europenelor", a retrogradatelor şi a promovatelor. Am crezut multă vreme că supremaţia noastră în domeniu e dincolo de orice discuţie, cu toate că a mai existat fie ecuadorianul la World Cup din Coreea/Japonia, fie ăla care a dus Franţa la altă World Cup printr-un gol marcat din ofsaid şi henţ şi aut de poartă, fluieraşi apţi să conteste numele din vârful ierarhiei tâlharilor. Iar în acest ultim sezon am văzut chiar şi spanioli, englezi ori nemţi buni de legat şi de condamnat pe viaţă. Dar ca neamţul ăla de alaltăieri, de la barajul dintre Wolfsburg şi Braunschweig, jur că încă nu mi-a fost dat să văd. Pe scurt: e vorba de barajul dintre antepenultima clasată în Bundesliga şi cea clasată pe locul 3 în liga secundă, câştigătoarea "dublei" urmând să joace în prima ligă din toamnă. Wolfsburg e echipa concernului Volkswagen, Braunschweig e echipa nimănui. Spre finalul primei reprize, la marginea careului lui Braunschweig, la o săritură, unul de la Wolfsburg opreşte clar mingea cu mâna, undeva în aer. Henţ! Nu, jocul continuă, adică ăla cu mâna pasează unui coechipier care trage tare. Un apărător de la Braunschweig se fereşte, întoarce spatele, iar şutul îl loveşte în mână. Bănuiţi, nu-i aşa? S-a fluierat penalty. Aşa s-a înscris golul victoriei. În retur, Braunschweig are nevoie de 2 - 0. N-o să înscrie nici măcar o dată, fiindcă nu poţi să dai gol după ce te calcă ditamai Volkswagen-ul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călcaţi de Volkswagen.
 Vizualizări articol: 1743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Călcaţi de Volkswagen3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei