Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mai 2017 - Anul XXII, nr. 118 (6534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Trofeu de consolare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alambicate sunt căile Domnului când vine vorba despre trofeul Ligii Europa. Acum niște ani, Mourinho îl lua peste picior pe ”săracul” Benitez, vinovat pentru câștigarea acestui trofeu de importanță secundară, dacă îmi permiteți formularea. Tot acum câțiva ani, din altă perspectivă, Ibra declara cu aroganță că el nu joacă fotbal joia! E drept, nici acum n-a jucat, pentru că finala Ligii Europa a fost programată miercuri, dar oricum n-ar fi jucat din pricina binecunoscutei accidentări. La desemnarea finalistelor, mă poziționasem în tabăra batavilor. După nenorocitele evenimente din orașul Manchester, schimbasem cumva macazul, dorindu-mi ca trofeul să fie dedicat victimelor, așa cum îmi doream ca Dinamo să câștige Cupa anul trecut, în memoria lui Ekeng. Totuși, doza de noroc de la primul gol al englezilor m-a întors la preferința mea pentru fotbalul juvenil. Șutul lui Pogba a trecut printre picioarele a doi fundași apăruți la blocaj, deviind decisiv din piciorul de sprijin al celui de-al doilea. Puștii lui Ajax au fost afectați de turnura pe care se înscrisese partida, așa că șarjele lor erau urmarea unei moltivații negative. Mi-aș fi dorit să văd, odată iureșul englezilor  terminat, replica lăncierilor. Una e să încerci marea cu degetul când n-ai nimic de pierdut, alta e să duci povara unui handicap nemeritat. Dacă-mi permiteți o comparație a finalei acesteia cu meciul FCSB-Viitorul, părerea mea este că balanța a înclinat mai mult înspre FCSB decât înspre MU. Cu toate astea, FCSB n-a izbutit să tranșeze un meci aflat la discreția ei, în timp ce MU a exploatat la maximum șansele care i s-au arătat. Pentru a compensa norocul de la primul gol, armeanul format de Mircea Lucescu a avut o execuție a la gazda Zlatan, astfel că nu a mai fost loc de dubiu în privința câștigătoarei Ligii Europa. Prilej pentru Jose Mourinho pentru a se da în stambă, cu sprinturi și săruturi cu trofeul. S-ar putea să fie ultimele la nivel european.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trofeu de consolare.
 Vizualizări articol: 1481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Trofeu de consolare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei