Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 apr 2017 - Anul XXII, nr. 93 (6509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Camiseta la control

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a întors roata pentru Real exact în meciul cu Barcelona. Mă refer la golul marcat în prelungiri, până de curând apanajul madrilenilor. E drept, Messi n-a marcat cu capul, atunci chiar ar fi fost un atentat la marca lor înregistrată. Problema e să nu se întoarcă roata și cu Atletico în LC, deja s-a făcut un experiment în campionat. Dar să nu anticipăm și să rămânem la El Clasico. În ciuda înfrângerii, albii păstrează prima șansă la titlu. Această amânare prelungită a meciului cu Celta se transformă în avantaj pentru ei. Se vor duce cu cea mai bună echipă, vor trata meciul ca pe o finală și orice punct obțin este bonusul care-i poate face campioni. Dacă s-ar fi jucat la vremea lui, șansele de surpriză ar fi fost mai ridicate. Desigur, mai sunt și celelalte etape, care nu par prohibitive luate fiecare în parte. Numai că e nevoie de efort și atenție sporite la toate, în condițiile în care băieții lui Zidane vor avea de tras ca la galere în dubla cu Atletico. De-acum nu mai merge să te prezinți cu echipa a doua, ca la Gijon. Apropo, acolo a luat caimacul Isco, cel care a rezolvat partida în stil Messi, dar unde a fost el cu Barcelona? Dar Morata? Prin felul în care a gestionat echipa, Zidane a arătat că se mulțumea cu un egal, ceea ce s-a întors împotriva sa pentru că... Messi.

Capitol separat. Deși amprenta lui Messi asupra rezultatului este clară, prin reușitele sale tehnice, să nu ignorăm ambiția aproape ieșită din comun arătată de argentinian. Lipsit de aportul lui Neymar, Messi a refuzat practic să ia vacanță din aprilie! Sigur, mai e Cupa Regelui, dar un meci unic împotriva lui Alaves, cu trofeu pe masă, nu cred că lasă loc de prea multe dubii. La ambele goluri reușite de el, Messi a apărut lansat, exact în punctul optim de întâlnire cu mingea. Nu știu cât sunt de lucrate fazele astea la antrenamente, că dacă erau trasee ar fi fost descifrate de-a lungul timpului de multitudinea de adversari. Mai degrabă se confirmă acel instinct aparte al lui Messi, ceva care nu antrenează. La primul a slalomat din două atingeri printre doi fundași, iar la al doilea a încheiat din prima o acțiune colectivă magistrală, care merită descrisă cap-coadă: încolțiți în dreapta, între careul propriu și tușă, Busquets și Pique dejoacă presingul madrilen și scot mingea în centru pentru sprintul prelungit al lui Sergi Roberto, care scapă mai întâi de tentativa îndreptățită de fault a lui Modric, apoi de încercarea prea delicată de deposedare a lui Marcelo, și transmite mingea lui Andre Gomez, care ține de ea, invitându-l cu privirea pe Jordi Alba la învăluire, care centrează ”teluric” în contre-pied, iar încununarea fazei, fără de care aceasta s-ar fi irosit ca atâtea altele, îi revine tot băiatului ăla cu un bastonaș și un cerc pe tricou...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camiseta la control.
 Vizualizări articol: 1560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Camiseta la control5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei