Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 apr 2017 - Anul XXII, nr. 91 (6507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nenorocit sfârşit de săptămână. Nenorocit sfârşit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi copii frumoşi şi curajoşi au fost spulberaţi de o avalanşă în Retezat, în cursul unui antrenament de alpinism. Suntem în aprilie şi zăpada mieilor a produs această jertfă cumplit de acceptat. Orice s-ar spune despre riscurile asumate când practici un asemenea sport, oricâte recorduri s-ar pune în balanţă, există totuşi o limită peste care părinţii, aflaţi printre adulţii care compuneau grupul, au trecut. Cineva argumentează că erau mai experimentaţi decât salvamontiştii din zonă, cei care lansaseră avertizări privind pericolul de avalanşă. Poate, dar aceştia ştiau mai bine LOCUL! Foarte posibil ca interpretarea de alpinist profesionist a avertizărilor respective să fie de şansă nesperată pentru a se antrena la 2000 de metri în condiţii de 5-6-7000! Nicio problemă dacă eşti adult şi hotărăşti pentru tine. Când însă îţi asumi responsabilitatea şi pentru nişte copii, exact asta înseamnă, că te pui chezaş pentru viaţa lor. Iată, numai ei doi, bieţii, au plătit preţul suprem, asta pentru că trupurile lor n-au putut rezista, precum cele ale adulţilor, la presiunea tonelor de zăpadă grea, umedă, care i-a proiectat în peretele stâncos. Păcat, păcat, mare păcat... Nu ştiu câţi dintre noi îşi pot închipui, înainte de a ridica piatra, ce este şi în sufletul acestor părinţi, cum ar vrea să dea timpul înapoi, cum şi-ar dori să retrăiască acel moment fatal doar pentru a schimba destinul ăsta tragic. Da, ei sunt cei mai bătuţi de soartă în aceste momente, dar ancheta care s-a declanşat este firească şi necesară. Şi ei ştiu că aşa este drept, să pedepsească şi legea, şi nu aceasta va fi pedeapsa cea mai grea.

Fără a fi nici pe departe în acelaşi plan, trebuie spus că acest sfârşit de săptămână ne-a mai răscolit şi cu scenele groteşti şi atitudinea infamă a lui Ilie Năstase. Ce campion a fost şi ce bătrân libidinos a ajuns! Cei care îl apără pe motiv că a dat bine cu racheta pentru România să-l invite la masa lor şi să se simtă mândri că le trage nevasta de ţâţe! Scuze, dar vestitul Nasty e din stirpea celor ca Trump, care afirmau că femeile te lasă să le bagi mâna în chiloţi dacă eşti celebru. S-a simţit marele general şi căpitan al României nedreptăţit de arbitru, aşa că l-a înjurat şi pe el, şi pe adversare, şi pe ziariste! Oare ce-ar fi trebuit să facă Goffin, furat la propriu de arbitru la Monte Carlo?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nenorocit sfârşit de săptămână. Nenorocit sfârşit.
 Vizualizări articol: 1698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Nenorocit sfârşit de săptămână. Nenorocit sfârşit5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei