Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 apr 2017 - Anul XXII, nr. 89 (6505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Întâlnirea hoţului cu prostul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Hoţul îl face pe prost, se ştie. Nu şi de data asta. Pentru că arbitrul nu joacă rolul hoţului, aşa cum s-ar putea crede, ci este fraierul cu fluier, adică ăla cu putere de decizie. Foarte puţin diferit de fraierul cu fanion. Dar cine este hoţul, adică şmecherul? Doamnelor şi domnilor, Arturo Vidal! Toată lumea zice că a luat degeaba al doilea galben. Nu sunt chiar de aceeaşi părere. Într-adevăr, face o alunecare-cârlig la minge, dar de ce ridică apoi piciorul pe direcţia adversarului? Pentru că asta e mentalitatea lui Vidal, de golănaş. Se îndoieşte cineva de asta? Păi ar mai arăta el în halul în care arată, dacă nu s-ar crede ombilico del mondo?! Vidal ştie că are alibiul intervenţiei la minge şi vrea să arate cine-i şefu’, în loc să flexeze piciorul sau să-l ducă după minge. Şi, deşi contactul e neglijabil, se intersectează cu fraierul cu fluier, căruia îi oferă pe tavă motiv de eliminare. Că ungurul n-are aceeaşi unitate de măsură şi pentru Casemiro e deja altă poveste. Dar intră în scenă fraierul cu fanion: scapă Lewandowski, fanion sus, polonezul îl arată cu degetul pe Marcelo, care-l scotea din ofsaid. Urât obicei ăsta de a arăta cu degetul, nu-i aşa? Astfel o fi gândit şi tuşierul, care apoi nu schiţează nimic la ofsaidul de un metru la golul doi al lui Ronaldo. Poate juca mannequin challenge! La celălalt ofsaid, în jumătatea cealaltă, n-aş fi atât de drastic, în definitiv Marcelo era singur cu portarul, putea înscrie şi el.

Bineînţeles, fanii şi presa apropiată de Barcelona, plus mereu inadecvatul Pique au sărit de fund în sus, dar ciocul trebuia să fie mic, n-a trecut chiar aşa de mult de la „remuntada” cu PSG. Cumva, se făcea presiune asupra UEFA, dacă Realul fusese tractată în semifinale, se cuvenea să se facă la fel şi cu Barcelona, de parcă lumea se împarte între spanioli şi un rest neglijabil. Ei bine, UEFA a luat ca termen de comparaţie returul cu parizienii, aşa că olandezul a fost chitit să nu dea niciun fault la tripleta din faţă. Abia când Messi era cât pe ce să-şi rupă gâtul a fluierat primul fault asupra MSN, fază la care Neymar a luat galben! În condiţiile astea, era ca şi imposibil de întors scorul în faţa lui Juve, mai ales că jucătorii blaugrana au avut un raport nefiresc de cadrare a şuturilor, 1 din 17! Iar de pe bancă nimeni nu putea aduce vreun plus, Paco Alcacer fiind un transfer atât de neinspirat, încât Arda Turan ar fi fost parfum pe lângă el. Urmează El Clasico, lung prilej de vorbe şi de ipoteze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlnirea hoţului cu prostul.
 Vizualizări articol: 1438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Întâlnirea hoţului cu prostul3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei