Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 ian 2017 - Anul XXII, nr. 21 (6437)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Rafavorit. Federicire!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu am avut încredere în Dimitrov, dar el a ţinut să mă contrazică până am început să regret că nu l-am crezut. Apoi, la cele două mingi de break, cât două de meci, am regretat regretul! Permiteţi-mi să citez din memorie concluzia celor de la treizecizero.ro: Grigor nu mai e jucătorul pe care-l ştiam, Rafa e jucătorul pe care-l ştiam. Din partea mea, de acord numai cu prima parte. Căci dacă Rafa era cel de pe vremuri, nu-i permitea bulgarului, fie şi în variantă îmbunătăţită, accesul în decisiv. Şi aşa am ajuns la marea finală... Casele de pariuri îl dădeau favorit pe Rafa, la cote de 1,70-1,90. Cineva, nu Şumudică, spunea că sunt bani pe jos. Şi iarăşi vin şi spun că Rafa n-a fost cel pe care-l ştiam. Nici Roger, desigur. Dar varianta spaniolă diferă destul de mult faţă de cea de acum 4-5 ani, în timp ce aia elveţiană a avut o curbă mai lină de uzură. Tot încercam să mă pun în pielea lor (de fapt, în mintea lor), să găsesc abordări tactice ale finalei, chestii cu care să surprindă. Doar dinspre Federer am găsit ceva, el având şi de unde alege. Mă seducea ideea unei tactici gen Mişa Zverev, cu atacuri continue la fileu. Dacă ruso-neamţul îl bătuse pe Murray cu o rată de succes de doar 55%, atunci mai îndemânaticul Roger putea urca la 60% în faţa unui pasator de aceeaşi factură. Nu s-a întâmplat asta, Roger a preferat calea grea, aparent sinucigaşă, cu dueluri aspre de pe linia de fund! Primul slice pe rever a apărut târziu în primul set, după jumătate, iar apoi doar ca excepţie. Scurta, lobul? Aproape deloc. Se pune întrebarea legitimă, cum să aibă câştig de cauză elveţianul în asemenea condiţii?! Din două motive: cel de mai sus – Rafa nu mai e prădătorul de „odinioară”, apoi – suprafaţa a fost mai rapidă ca în alţi ani. Ca o curiozitate, pentru amatorii de statistici, e abia prima victorie a lui Federer împotriva lui Nadal la Open-ul Australian, până duminică palmaresul fiind de 3-0 pentru spaniol! Şi încă una, la US Open nu s-au întâlnit nici măcar o dată! De urmărit, că doar n-au intrat zilele în sac. Păstrez ideile la rece pentru rubrica de miercuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rafavorit. Federicire!.
 Vizualizări articol: 1504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Rafavorit. Federicire!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei