Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2017 - Anul XXII, nr. 6 (6422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Hai Guvernul!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri, într-un editorial absolut minunat, de fapt de aceeaşi calitate cu toate celelalte scrieri ale sale, Radu Paraschivescu atrage atenţia asupra întârzierii catastrofale a îndeplinirii obligaţiilor ce revin României pentru a i se acorda organizarea a patru meciuri din turneul final al Campionatului European din 2020. Dacă vă amintiţi, în câteva rânduri am atacat şi eu acest subiect aici, prima oară chiar după ce UEFA luase această decizie, probabil cea mai riscantă din istoria sa, comparabilă doar cu cea a FIFA de a duce Mondialul fix pe la arăboi. De la Radu Paraschivescu am aflat ieri că alternativa pentru Bucureşti ar fi Stockholm, unde nu cred că lipsesc nici autostrăzile, nici stadioanele gata omologate şi nici legătura directă dintre acestea şi aeroport. Fiindcă astea-s de fapt condiţiile minimale puse şi pe care ne-am angajat, ca nebunii, să le îndeplinim. În loc de metrou direct pe ruta Otopeni - Stadionul Naţional, noi am cotit-o spre "gara" Otopeni, o panaramă năpădită de boscheţi şi de boschetari, unde cică i-am transfera cu autobuze pe spectatori (gratis, că suntem ospitalieri-nenorocire!) care de aici se urcă în tren până la Gara de Nord, de unde iau metroul pân' la stadion. Direct, ce mai! Autostrada care ar trebui să lege Bucureştiul de cel mai apropiat oraş unde se dispută competiţia, Budapesta, nu e gata nici pe hârtie. Cât priveşte stadionul de joc, plus cele de antrenamente, rămâne ca-n tren (altul decât ăla "direct"!). Se poate face în trei ani jum'ate ce nu s-a făcut de la Decebal încoace? În principiu, da. Numai că asta ar însemna că actualul guvern, dincolo de declaraţiile pe care le tot aud de 27 de ani încoace, cum că educaţia, sănătatea şi sportul ar fi priorităţi naţionale, chiar să acţioneze în direcţia asta. În fond, e vorba de infrastructura care, şi ea, este tot o prioritate, chiar şi strategică. Ăsta este de fapt momentul adevărului pentru actuala guvernare: facem chestiile astea în trei ani sau ne mai facem încă o dată de tot rahatul şi de râsul întregii planete, că nu suntem în stare nici măcar să organizăm câteva meciuri de fotbal? Hai Guvernul! Hai tricolori!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hai Guvernul!.
 Vizualizări articol: 1555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Hai Guvernul!4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa de pasăre pentru cei răciți ( ”aspirina evreiască”) Este o supă de pasăre foarte concentrată, care se folosea mult în trecut pentru a ajuta persoanele mai fragile, bolnăvicioase sau care au depășit boli grele, să se refacă rapid. I se mai spune ”aspirina evreiască” pentru că acest... Citeşte