Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 aug 2016 - Anul XXI, nr. 194 (6307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Deranjaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În general, la nivelul întregii planete, sportivii de performanţă sunt un fel de meseriaşi cu înaltă calificare, iar printre aceştia se numără şi unii care dacă ar activa în alte domenii ar putea fi consideraţi ingineri, ba chiar profesori doctori. Atunci când fac parte din aceste ultime categorii, sportivii respectivi se duc la competiţii cu conştiinţa propriei valori şi convinşi că vor câştiga, ceea ce se şi întâmplă în imensa majoritate a situaţiilor. Olimpiada de la Rio ne-a readus în faţa ochilor asemenea monumente ale sportului, precum Michael Phelps sau Usain Bolt care au făcut exact ca în vorba latinească: veni, vidi, vici. S-au dus adică să câştige tot ce se putea câştiga şi au câştigat. Simplu, natural, eficient la maximum. Spre deosebire de aceştia, sportivul român prezintă nişte particularităţi, cel mai adesea păguboase, consecinţă fiind că oricât de titrat ar fi, oricât de performant ni s-ar părea, te aştepţi mai degrabă la o surpriză din alea care generează insomnii decât la mari realizări. Dacă lucrul se petrece cu vreun debutant, chiar dacă acesta pare mare favorit la un moment dat, mai treacă-meargă, dar când în rolul loserului se afla ditamai scula de sportiv, undeva ceva pute. Vreau să vorbesc aici despre Cătălina Ponor, a cărei prestaţie de la bârnă a fost cel puţin desuetă, dacă nu chiar total anacronică, exerciţiul ei fiind lipsit de elemente de mare risc şi de mare punctaj. Viteza de execuţie părea a unei Mobra, aflată în cursa contra Maseratiurilor din echipa SUA. Ponor este o fostă mare sportivă, legendă între legendele gimnasticii noastre. Dar acum a fost pe dinafară. Şi nu-i vorba de vârstă, ci, zic eu, de pregătire. În loc de a spune clar, răspicat şi în ultimă instanţă cu sportivitate: "Da, au fost multe mai bune ca mine", ceea ce ar fi fost în regulă, Ponor ne-a luat la aburit cu cât de mare a fost ea cândva, cu nu ştiu ce unde care i s-au transmis de nu ştiu unde, precum şi cu scandalurile din gimnastică, şi care au deranjat-o nevoie mare. Măi fato, ce treabă ai tu cu undele şi cu scandalurile? Treaba ta nu era cumva să te pregăteşti cum trebuie, ignorând total orice? Păi atunci Phelps care a fost şi arestat ce trebuia să facă, să se împuşte? Nu, el doar s-a antrenat ca să arate doar că tot el e cel mai bun. Şi a arătat. Vezi ce simplu e?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deranjaţii.
 Vizualizări articol: 1550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
Deranjaţii4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei