Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iul 2016 - Anul XXI, nr. 168 (6281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Eşecul marilor puteri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi în ultimul articol părea că am tras „ultimele concluzii” despre Euro 2016, am constatat între timp că am ignorat taman marile puteri ale acestui sport, astfel că voi repara astăzi această chestiune, cu îngăduinţa dumneavoastră. Particularitatea greu de uitat a turneului din Franţa a fost repartizarea tuturor acestor mari puteri pe aceeaşi parte de tablou în faza eliminatorie, vinovate fiind Spania şi Anglia, care nu şi-au câştigat grupele. S-a creat astfel un culoar nesperat până în finală, de care a profitat Portugalia. Cum despre Franţa am discutat pe larg anterior, în calitate de finalistă, au mai rămas doar patru:

Germania– Campioana mondială a încercat să ia şi titlul european cu atacanţi din Turcia în lot. Poate şi pentru că unul dintre cei mai talentaţi jucători ai generaţiei sale, Reus, a ratat şi acest turneu final, după cel mondial. În două meciuri consecutive şi eliminatorii, nemţii au făcut henţ cvasiintenţionat în careu. Mueller n-a marcat nici măcar o dată şi a fost protagonistul celei mai ridicole execuţii de la Euro. Prea multe chestii care i-au tras în jos.

Italia– Peste aşteptări, nu din valoare, ci din ştiinţă. Cum ar fi arătat oare squadra azzurra cu cei mai valoroşi jucători ai săi, Claudio Marchisio, de la Juve, şi Marco Verratti, de la PSG?

Spania– N-a fost suficientă dezamăgirea din Brazilia pentru ca selecţionerul Vicente del Bosque să schimbe stilul. A pierit pe limba ei. Nolito, o dezamăgire majoră. Superficială la înfrângerea cu Croaţia, şi-a complicat viaţa cam la fel ca Barcelona când a pierdut cu Real. În loc de Portugalia, adversară pe care o domină tradiţional, a primit în optimi Italia.

Anglia– Cădere dureroasă, de sus, acolo unde o cocoţase multă lume. Generaţia mânjilor nu numai că nu era coaptă, dar la fiecare ieşire din cercul lor, englezii par neadaptaţi la ce joacă restul lumii. În insulă, nici o echipă de top nu mai are antrenor englez, poate ar fi cazul să se mişte lucrurile şi la naţională. Pe Daum deja l-au pierdut...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eşecul marilor puteri.
 Vizualizări articol: 1151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Eşecul marilor puteri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei