Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iun 2016 - Anul XXI, nr. 151 (6264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Român, neamţ sau marţian?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultima şi poate cea mai hazoasa dintre dezbaterile tot mai încinse legate de viitorul fotbalului românesc pe termen mediu, lung şi eventual nelimitat, este cea privitoare la următorul selecţioner, omul menit a face uitate visele rele numite Piţurcă şi Iordănescu. Acelaşi personaj virtual cu virtuţi de înger păzitor ar avea, pe lângă calificarea la "Mondiale" care e de la sine înţeleasă, şi obligaţia de a readuce fraierii de suporteri lângă papagalii de gazon, printr-o schimbare la faţă a jocului reprezentativei, care ar urma să joace tehnic ca spaniolii, avântat ca islandezii, spectaculos ca belgienii, totul pe fondul unei apărări-beton, pe lângă care aia italienească să pară o bucată de şvaiţer (adică de caşcaval de-ăla găurit, nu echipa Elveţiei!). Până aici, totul e clar. Suntem lămuriţi că după anii de secetă vor veni ăia de belşug fotbalistic. Mai rămâne de rezolvat amănuntul cu personajul în cauză: român, străin, alb, negru, tânăr şi entuziast sau bătrân cu experienţă şi pedigree? Chiar asta e dezbaterea despre care vorbeam în primele rânduri. Foarte mişto e că ăia la care ne gândim mai toţi sunt fie prinşi cu treaba, fie nu-i caută nimeni. Ies în schimb, din te miri ce fundături arăbeşti, fel de fel de profitori pe care nu-i doare gura să grohăie că ar antrena chiar şi gratis echipa naţională, deşi şi ei ştiu foarte bine că "gratis" înseamnă de fapt să le achiţi contractele (plus daune!) pe care le au încă în derulare cu patronii cu turbane. Un străin-străin, adică din ăia care n-au habar de ce-i pe aici, n-ar avea timp să se lămurească nici până la terminarea calificărilor, darămite până la începerea lor, adică peste două luni! Ţepari din ăia italieni ori portughezi, necalificaţi, care au tot mişunat, mai ales în căutare de femei, nu de performanţe, grazie şi tanti auguri! Iar de un Fabio Capello ori Mourinho n-avem nici bani, nici chef să-i vedem pe aici. Şi chiar dacă ar veni, vorba "arabului", gratis, ce să facă? Şi mai ales cu cine? Că şi dacă aduci un marţian, campion al galaxiei, tot n-are de unde aduna de-o echipă măcar ca la noi, pe Terra, de liga a treia! Hai România, hai tricolori! Hai la culcare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Român, neamţ sau marţian?.
 Vizualizări articol: 1766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
Român, neamţ sau marţian?4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friptură muruită                     Este una dintre cele mai simple versiuni pentru marinarea cărnii într-o pastă de condimente cu ulei, dar gustul final este... Citeşte