Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iun 2016 - Anul XXI, nr. 132 (6245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Nu-i doar fotbal pe lume

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei zile mari şi late, de fapt mai degrabă lungi, au rămas până la startul evenimentului pe care-l aşteaptă întreaga suflare preocupată de sport. Până atunci, deşi destui au impresia că nici iarba nu mai creşte, mai sunt destule prilejuri de bucurie pentru iubitorii de artă. Fiindcă nu doar sport, ci artă pură au fost şi finalele de la Roland Garros, şi cursa demenţială făcută de "The Doctor" la Barcelona, unde a măturat pista lor proprie cu toţi membrii bandei spaniole de Moto G.P. Cronologic, a fost mai întâi victoria de senzaţie a Garbinei Muguruza în faţa Serenei Williams în finala de sâmbătă. Am ţinut, ca mai mereu, cu Serena, dar zău dacă-mi pare rău că a luat bătaie! Muguruza a arătat atât de mult tenis, încât o văd dominând categoric clasamentele multă vreme de acum înainte. Loveşte la fel de tare ca Serena şi joacă încă mai riscant decât Şarapova, fiind practic o combinaţie perfectă a celor două stiluri, başca faptul că e şi cel puţin la fel de frumoasă ca una din cele două, ghiciţi care! A venit apoi, duminică, recitalul lui Valentino Rossi, de departe cel mai spectaculos pilot din istoria motociclismului, pe care însă, de câţiva ani buni, îl pasc fel de fel de ghinioane. În acest an, cred totuşi că "Il dottore" va pune ordine şi va câştiga din nou titlul, având în vedere că are şi motocicleta, are şi nebunia necesară, nealterată de vârstă, iar stilul său inconfundabil, demonstrat încă o dată acum, cu vârf şi îndesat, este şi el fără egal. A câştigat numai două curse în acest an, însă ambele în Spania, unde după el în clasament, cât vedeai cu ochii, erau numai spanioli. În sfârşit, recitalul lui Djokovici, care a fost un fel de frişcă pe tortul de weekend. Eu ţin cu Federer. Sau cu alţii. Cu Nole ţin doar când joacă cu Murray. N-are sens să detaliez spectacolul în sine, care a fost total. Voi spune doar că momentele de bucurie din final au fost ele în sine un spectacol, începând cu salutul adresat ca boxerii, către fiecare latură a tribunei, alături de copiii de mingi, şi terminând cu speech-urile sale într-o franceză şi o engleză pe deplin rezonabile. Pentru comparaţie, îmi imaginam cum ar fi fost să câştige la femei o anume jucătoare care cred că la urmă şi-ar fi pus prosopul pe cap vreun sfert de oră, după care ar fi grohăit în engleza-i iliesciană un "senchiufolks", de să-ţi fie încă o dată ruşine că eşti român. Este poate şi ăsta un motiv pentru care titlurile de Grand Şlam se duc unde ştiu şi ele că trebuie să se ducă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu-i doar fotbal pe lume.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Nu-i doar fotbal pe lume4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei