Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mai 2016 - Anul XXI, nr. 104 (6217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


La ei, surpriză. La noi...?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două campionate, ambele numite de fotbal, dar diferite între ele ca apa de uscat sau ca sarea de piper, cele din Anglia şi România, s-au încheiat (deşi ar mai fi de jucat câte una, două etape) cu ceea ce neiniţiaţii ar putea considera surprize şi într-o parte, şi în cealaltă. Surpriză s-a produs însă doar în Anglia, acolo unde Leicester, care cu fix un an mai devreme scăpa de retrogradare numai printr-o minune, a reuşit să se impună cât se poate de clar în faţa unor monumente ale fotbalului numite Liverpool, Arsenal, Manchester United, Chelsea. Pare de domeniul fantasticului ce s-a petrecut acolo, în condiţiile în care lotul lui Leicester nu cuprinde nici un nume cât de cât sonor. Sau, mă rog, nu cuprindea, fiindcă deja am învăţat cu toţii măcar unul: Vardy, omul de gol, devenit se pare titular şi în naţionala Angliei. Sigur că în Anglia, cel puţin în fotbal, orice e posibil. Dar când te apuci şi pui pe hârtie valoarea de piaţă a lotului lui Leicester (cel de dinaintea începerii campionatului) şi o compari cu a oricăreia din celelalte înşirate mai sus, te sperii. Încă mai de speriat este un studiu comparativ al salariilor între aceleaşi echipe. De aici, concluzia că "masa bogaţilor", aia despre care vorbesc ai noştri pentru a-şi ascunde neputinţele, nu e una chiar exclusivistă şi că la bucatele alese de pe ea mai încap şi sărăntoci, cu condiţia ca ei chiar să vrea să se aşeze acolo. Dincoace, în bătătura noastră, a câştigat tot aşa: cine trebuia şi cine merita să câştige. Dincolo de orice dubiu, Astra a fost clar echipa cea mai bună, mai valoroasă, mai echilibrată şi mai constantă. Inclusiv după ce şi-a vândut superstarul, ba şi după ce i-a mai ajutat şi pe adversarii direcţi cu un fotbalist nu tocmai rău. Aşa că toate lamentările bandei din Ghencea nu au nici un suport, cu atât mai mult cu cât Astra s-a cocoţat pe locul 1 încă de pe la începutul toamnei, în etapa a 7-a. Deci despre ce surpriză ar putea fi vorba? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La ei, surpriză. La noi...?.
 Vizualizări articol: 2018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
La ei, surpriză. La noi...?4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei