Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2016 - Anul XXI, nr. 80 (6193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fotbal pe pâine: Da, se poate. Dar în Anglia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu, n-am să scriu astăzi în exces despre "El Clasico", deoarece nici nu e nevoie: Real a demonstrat pe înţelesul tuturor că Barcelona nu e invincibilă, nici măcar pe propriul ei teren, şi nici măcar atunci când este "ajutată" pe faţă de un infractor cu fluier, specie care nu este ocrotită, după cum se vede, doar la noi. Ideea pe care vreau însă neapărat s-o subliniez este că şi antrenorii de pe toată planeta au ceva în comun. Bunăoară, cel al Barcelonei, în conferinţă de presă de după catastrofă, a încercat să explice cât de bună a fost echipa lui şi cum Real "a trecut de două ori de linia de centru". Asta, reţineţi, vă rog, după ce Real i-a dat două goluri într-o singură repriză, jucând şi cu un om în minus, după ce tot Real-ului i-a fost anulat şi un alt gol perfect regulamentar, după ce Ronaldo era să rupă bara cu un şut demenţial. Deci, nici măcar pe tupeu nu deţinem noi monopolul. Tot de tupeu, dar de o cu totul altă natură, ţine şirul de întâmplări (32 la număr până acum, cu încă 6 în aşteptare) numite etape, la sfârşitul cărora în Anglia se va consemna, aproape cu certitudine, cea mai mare surpriză din istoria fotbalului mondial, de la inventarea să şi până în anul de graţie 2016: câştigarea titlului de campioană de o echipă numită Leicester City, care anul trecut pe vremea asta se ruga Celui de Sus să scape de retrogradare. Evident, a scăpat. De aici, însă, şi până la adjudecarea titlului în ediţia imediat următoare e cale nu lungă, ci de nemăsurat. Ca om care a văzut destule meciuri din respectivul campionat (absolut toate cele transmise de Eurosport, cam câte 4 în fiecare etapă), declar cu mâna pe inimă că Leicester a jucat permanent mai bine decât cele două Manchester-uri, Liverpool, Chelsea ori Arsenal. Un fotbal atât de avântat, de deschis, n-am văzut de la Real-ul din anii '60 sau de la Ajax-ul lui Covaci şi Cruyff. E o pildă pentru cei care ne tot freacă cu "masa bogaţilor". Păi, mai bogaţi decât greii Angliei, la ora asta nu-i nimeni pe lume. Iar Leicester i-a gonit de la masă şi a ocupat-o ea pe toată. Deci, se poate. Da, dar principala condiţie e să fii englez. Sau să nu fii roman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbal pe pâine: Da, se poate. Dar în Anglia.
 Vizualizări articol: 1649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Fotbal pe pâine: Da, se poate. Dar în Anglia5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocinei cu ceapă Sunt o versiune a tocineilor bucovineni obișnuiți, dar pentru unele persoane, care nu suportă gustul pur de cartof, sunt preferați.Avem nevoie de:4-5 cartofi mari, o ceapă mică tocată, 1-2 ouă, o lingură bună de smântână grasă, o... Citeşte