Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2016 - Anul XXI, nr. 72 (6185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cronica altfel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Povestea e niţeluş întortocheată: miercuri a trebuit să ajung la Bucureşti, însă abia pe drum mi-am dat seama că nu am cum să scriu şi să trimit articolul la ziar. Aşa că în Afumaţi am intrat la o benzinărie, i-am dat telefon colegului Manţă (mulţumesc din nou, Gabi) şi l-am rugat să scrie el articolul pentru joi. A acceptat imediat, iar eu m-am oferit să inversăm zilele şi să scriu pentru vineri. Da, zice Gabi, eşti norocos, că prinzi şi meciul de diseară. I-am explicat că nu pot să-l văd, fiind obligat de împrejurări să plec urgent înapoi. Mi se părea incorect să-i fur comentariul de la meciul Naţionalei, aşa că am convenit ca tot el să scrie şi joi, pentru ziarul de vineri. Ei, abia acum vine partea tare a poveştii: din cauza ploii torenţiale, n-am mai putut conduce maşina. Era pur şi simplu sinucidere, din cauza pânzei de apă de pe şosea: orice depăşire o făceam "în orb", nevăzând dacă la capătul celălalt al tirurilor era loc sau dacă nu mă aştepta vreun altul ori vreo "insulă" din cele prea multe de pe şosele. Drept pentru care am decis ca la primul motel să mă culc şi să reiau drumul joi dimineaţa. A fost să fie la Oreavu, înainte de Râmnicu Sărat. Aveau locuri, ba şi televizor în camera pentru cei 50 de lei, ceea ce mi s-a părut în regulă. Aşa că am mers să mâncăm. Am intrat în restaurant la ora 19.59, cam pe când se punea mingea la centru. Deci am văzut integral meciul, pe o plasmă enormă, alături de ceilalţi trei clienţi şi de ospătarul care jucase la pariuri că se dau 1-3 goluri. Până la 1 - 0 tremura că nu se dă nici măcar unul. După gol, l-am liniştit eu, spunându-i că nu văd cum s-ar putea da încă trei în puţinele minute rămase, după ce totalul şuturilor pe poartă până atunci fusese de două! Finalul e şi mai tare: ieri iau ziarul în mână şi văd că dragul de Gabi nu scrisese nimic despre meciul României! De ce? Simplu: fiindcă s-a simţit obligat să-i aducă un omagiu postum fabulosului Johan Cruyff, unul din fotbaliştii care rămân veşnic în memoria cui a avut norocul să-i vadă. Eu am avut. Un gând bun lui Gabi Manţă pentru idee şi unul la fel de bun în amintirea lui Johan Cruyff, care mi-a luminat adolescenţa şi tinereţea. Aşa că mi-a rămas tot mie să scriu despre meciul României. Am scris deja. Mai mult, ce?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cronica altfel.
 Vizualizări articol: 2349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Cronica altfel4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura ”Cartof” Pentru cei trecuți de prima tinerețe, această prăjitură readuce cumva, în simplitatea ei desăvârșită, amintirea cofetăriilor de odinioară. Este foarte ușor de făcut, chiar și un copil o poate reuși, dar este delicioasă.Avem nevoie de:500... Citeşte