Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2016 - Anul XXI, nr. 52 (6165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


E gata, dar abia începe!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aparent antagonice, cele două afirmaţii din titlu sunt perfect valabile. Amândouă. Ceea ce explică încă o dată starea de haos deplin în care se bălăceşte fotbalul românesc, parcă tot mai adânc de la un an la altul. Aşadar, campionatul tocmai ce a luat sfârşit, în sensul că fiecare din cele 14 (ptiu!, era să scriu "combatante", dar a văzut cineva vreo urmă de luptă în cele 26 de etape?) leşinate a jucat tur-retur cu celelalte 13, iar ierarhia stabilită la finalul tărăşeniei e cât se poate de corectă, cred eu. Numai că scărpinatul de-a-ndoaselea ne e a doua natură, aşa că dacă ne-a căşunat pe modelul olandezo-belgian, cu play-uri off şi out (deşi şi aici e o problemă cu terminologia, dar nu e locul să dezbatem asemănările semantice dintre "off" şi "out" din limba lor de origine), o luăm de la capăt, cu linie de separaţie de la locul 6 în jos, cu împărţiri de puncte la 2, başca rotunjiri în plus, ca alea de la mediile din şcoală, numai bune să le dea migrene socotitorilor pentru care, de exemplu, 41:2 poate genera grave perturbări psihice, mai ales că după rotunjire ar trebui să dea 22! În sfârşit, să ne bucurăm că s-a terminat panarama şi să ne înarmăm cu răbdarea necesară pentru a le mai admira de câte 10, respectiv 14 ori, pe cele 6 + 8 rămase. Chestia cu adevărat haioasă e că singura care chiar ar merita să câştige titlul, Dinamo, chioara din ţara oarbelor, joacă degeaba! Probabil că ştiţi că n-are voie în Europa din motive de insolvenţă/faliment sau ce naiba o mai fi printre nenumăratele inginerii la care s-au dedat absolut toate, dar numai Dinamo a luat-o în bot. Pardon, şi CFR Cluj, care cu punctele de care a fost păgubită ar fi fost la limita accederii între cele 6 fericite. Aşa, de încălzire între cele două segmente de campionat, avem azi un Dinamo - Steaua în care dacă nu câştigă cu măcar 3 goluri diferenţă, înseamnă că şi Dinamo ne-a minţit până acum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului E gata, dar abia începe!.
 Vizualizări articol: 1492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
E gata, dar abia începe!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 3 mar 2016, 16:32:50
scrie si dumneata despre un sport sau sportivi care merita sa se scrie.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele umplute Chifteluțele umplute nu se deosebesc ca aspect de cele obișnuite, dar sunt o surpriză plăcută pentru cel ce le gustă, mai ales dacă sunt servite calde.Avem nevoie de:500 g carne de pui fără os și piele, de pe pulpe sau piept, 250 g cașcaval, o cană... Citeşte