Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 nov 2015 - Anul XX, nr. 260 (6072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Bundesliga, pământ românesc!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mişcările populare din această săptămână, declanşate de nişte evenimente fără legătură între ele, dar care au condus la căderea singurului guvern sub care ţara, economia, salariile au progresat, iar viaţa noastră a avut un curs relativ normal, chiar dacă tot în sărăcia care ne-a devenit o a doua natură, nu puteau să nu includă printre participanţi şi destui membri ai galeriilor echipelor bucureştene, deveniţi de-a lungul timpului nişte veritabili profesionişti ai demonstraţiilor/protestelor/marşurilor de tot felul. Asta, spre deosebire de fotbalul românesc care se scufundă pe zi ce trece tot mai adânc într-un amatorism parcă şi mai dihai decât era pe vremea comunismului, când ideea de profesionism era chiar interzisă. Însă sportivii de performanţă, inclusiv fotbaliştii, sau mai ales ei, erau indiscutabil profesionişti veritabili. Privite din acest unghi, în mod evident galeriile sunt cele care ar putea constitui un model pentru fotbalişti, şi nu invers. Cel puţin alde Dinamo şi Steaua ar trebui să apară pe teren cu tricouri pe care să scrie "fan/suporter al galeriei". Aşadar, galeriile au ieşit în stradă. Ce or fi revendicat ele oare? Fiindcă restul demonstranţilor au venit chitiţi pe chestii punctuale: jos Piedone, sus extinctoarele prin cluburi, pub-uri şi bufete săteşti, afară cu Parlamentul, Guvernul şi partidele din ţară, boşorogii la gunoi, tinerii călare pe toate funcţiile actuale şi viitoare, Exagerat de Fericitul fără antemergători etc. La aşa listă de revendicări, pare logic să se fi adăugat şi de către galerii un set consistent de solicitări, cum ar fi: Dinamo în Champions' League, desigur cu Borcea preşedinte, că el e expertul în asta; Gigi, jos labele de pe Steaua, dă-ne-o nouă, dar numai după ce completezi efectivele cu Ronaldo, Messi şi Ibra, başca Mourinho antrenor; jos apa de izvor a rusălăului moldovean de la Rapid şi sus înapoi iaurtul bucovineano-elveţian (deci european) al lui Valvis! Iar Johannis să facă bine, după consultări cu liderii galeriilor, desigur, să le înscrie pe toate în Bundesliga, că doar de aia l-am votat, spre binele fotbalului românesc. Că, oricum, alt bine n-am sesizat să fi făcut în interminabilul an de când s-a coţopenit pe scaunul prezidenţial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bundesliga, pământ românesc!.
 Vizualizări articol: 1672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Bundesliga, pământ românesc!2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei