Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 sep 2015 - Anul XX, nr. 207 (6019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Și-au dorit mai mult egalul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă expresia consacrată este ”și-au dorit mai mult victoria”, după meciul naționalei noastre de la Budapesta putem spune fără teama de a greși că maghiarii și-au dorit mai mult egalul. Cumva inexplicabil dacă privim clasamentul grupei, dar ne iluzionăm că am găsit explicația când privim clasamentul FIFA. Noul selecționer al Ungariei, contestat pentru că i-a luat locul lui Dardai, a preferat să sufle și-n iaurt, așteptându-ne la linia de centru când începeam construcția. Asta ne-a făcut și pe noi să arătăm mai bine decât de obicei, ba chiar i-a permis generalului-selecționer să-l introducă pe Budescu, fie și în locul lui Sânmărtean. Să fim convinși că astralul nu pupa minute la națională dacă adversarii ne asediau sau măcar își propuneau acest lucru. Nu-mi dau seama ce socoteală și-au făcut, căci a câștiga în deplasare la nord-irlandezi mi se pare aproape imposibil la ce echipă poate etala Ungaria la ora actuală. Cum locul trei, care asigură barajul, nu-l mai puteau oricum scăpa, este ciudat că vecinii noștri nu și-au asumat riscuri. Sau poate de-asta nu și-au asumat, pentru că suntem vecini și rivali cu tradiție, inclusiv extrafotbalistică. Pe de altă parte, la ce am văzut că se întâmplă prin celelalte grupe, barajul nu se anunță a fi o formalitate, fiindcă acolo Ungaria se poate trezi că dă peste Olanda, iar amintirea scorului umilitor din preliminariile precedente este încă proaspătă. Or fi acum olandezii într-o prăpastie de rezultate, dar nici ungurii nu sunt islandezi, oricât de jignitor ar suna acest lucru. Căci ăsta e adevărul, micuța Islandă, toată admirația pentru ea, a ajuns la un nivel pe care vecinii noștri nu-l pot accesa. Mi-e teamă că nici noi, putem verifica la turneul final. Până atunci avem chiar azi un meci cu Grecia, pe care zona Euro n-o mai interesează nici măcar la fotbal. Dacă la Budapesta a ieșit cel mai probabil scor, 0-0, acum pare bătut în cuie un 1-0.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Și-au dorit mai mult egalul.
 Vizualizări articol: 1102 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Și-au dorit mai mult egalul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei