Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2015 - Anul XX, nr. 173 (5985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Un Mondial prea îndepărtat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tragerea la sorţi a preliminariilor mondiale, care sunt prevăzute a începe tocmai în toamna anului viitor, ne-a răsfăţat cu o grupă desprinsă parcă din vremurile în care juca Hagi la naţională. Pe atunci eram noi în prima urnă, dar ne putem imagina că aşa a fost şi acum, iar din urna secundă am primit-o pe Danemarca şi că apoi au apărut succesiv Polonia, Muntenegru, Armenia, Kazahstan. Problema e ce facem după ce ne imaginăm. Nu-l mai avem pe Hagi, nu-l mai avem nici măcar pe Mutu, s-ar putea să nu-l mai avem nici pe Sânmărtean. Sigur, în primul rând e bine că am scăpat de o sperietoare de primă mână, fiindcă o Germanie, o Italie, o Spanie erau abonate la primul loc. Şi atunci ne-am fi aflat într-o luptă de „cincizeci-cincizeci” pentru locul doi. Iar Mondialul nu e o petrecere deschisă, aici locul doi, dacă are ghinion, nici măcar nu prinde barajul. Dar tragerea cu Danemarca şi Polonia înseamnă o luptă în trei pentru două locuri, deci 67% şanse de a ocupa unul dintre ele, dacă facem convenţia de egalizare la start a şanselor celor trei concurente. Iar jumătate din astea 67 de procente, adică o treime, sunt pentru primul loc. Deci, probabilistic, stăm bine! Ar mai trebui să ne aliniem şi fotbalistic. Problema este că în viitorul apropiat nu se întrevede un lider adevărat de echipă. Chiricheş e fundaş şi nici măcar nu aspiră la nivelul unui Chivu. În zona mediană avem un Maxim care întârzie să-şi atingă maximul, iar în atac, teoretic, Chipciu ar trebui să tragă echipa după el. Dar Chipciu poate decădea, în decurs de câteva zile, de la două goluri superbe cu Pandurii la acţiunile individualiste din meciul cu Trencin, la care pierdea mingea cu uşurinţa unui copil. Oricum, cel mai bun indicator îl va constitui turneul final european. Poate selecţionerul de acum, poate cel de atunci, dacă va fi altul, îi va găsi un loc şi lui Budescu. În ceea ce priveşte generaţia fiilor de fotbalişti, în frunte cu Hagi, aceasta este încă prea crudă, dar e reconfortant să vezi că un meci din Liga 1 e decis de golurile lui Răzvan Marin şi Patrick Petre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un Mondial prea îndepărtat.
 Vizualizări articol: 1286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un Mondial prea îndepărtat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei