Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2015 - Anul XX, nr. 163 (5975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Tablou cu românce

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În siajul tenisului pe iarbă, mai rămânem puţin în atmosfera turneului de zgură de la Bucureşti. Uşor atipic, ca o insulă roşie între marea verde şi malul hard, nu este prea atractiv pentru elita feminină nici prin prisma premiilor. În paralel, se desfăşoară un turneu identic în Suedia, acolo unde, spre surprinderea generală, îşi anunţase prezenţa Serena Williams. Numai că, după ce a trecut în turul secund, liderul mondial a abandonat, ceea ce e departe de a fi o surpriză. După ce, anul trecut, Simona Halep a promovat turneul prin prezenţa pe teren, câştigându-l, de data asta s-a rezumat la prezenţa în tribună, ca obligaţie de contract cu unii dintre sponsori. Cum nici următoarea româncă în clasamentul mondial, Camelia Begu, nu s-a înscris, tabloul s-a deschis altor jucătoare ale noastre, pentru care un trofeu WTA n-ar fi deloc de lepădat. Opoziţia era formată din italiencele Errani şi Vinci, nemţoaica Goerges şi chinezoaica Zhang, chiar dacă aceasta din urmă nu era cap de serie. Între timp, doar Errani a mai ajuns în sferturi. Am fost două zile pe Centralul din Cotroceni, astfel încât să văd cât mai multe jucătoare ale noastre, vizându-le în principal pe Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu. Prima m-a impresionat la revenire, publicul i-a oferit aşteptata infuzie de moral, iar ea ne-a răsplătit cu un tenis-redivivus, ca în vremurile bune. Pe ea o voi fi susţinut miercuri seară, în duelul româncelor din optimi, Sorana – Andreea Mitu. Monica Niculescu, favorită #3, a riscat şi ea eliminarea în meciul cu Ana Bogdan (a nu se confunda cu colega de generaţie a Simonei Halep, Elena Bogdan), dar până la urmă şi-a ajustat slice-ul la zgură şi a trecut în turul secund, acolo unde n-ar fi trebuit să aibă probleme în faţa unei adversare din Brazilia, fiind aşteptată în sferturi la un alt duel românesc, cu câştigătoarea dintre Cîrstea şi Mitu. În fine, Alexandra Dulgheru a avut parte de cel mai ingrat traseu, primind-o în primul tur pe chinezoaica Zhang, cea care era atât de bronzată încât, vorba celor de la trupa Taxi, parcă locuia în Kandahar! Sosită acasă după ce a câştigase un turneu ITF care a stors-o de puteri, Alex a întors cu inima soarta meciului cu Zhang, ceea ce eu, unul, nu mai speram la un moment dat. A urmat, aseară, un alt meci greu, cu Tatişvili, pentru o potenţială întâlnire cu Errani, în sferturi. După cum se vede, toate româncele sunt înghesuite pe aceeaşi jumătate de tablou cu Errani, în timp ce din partea cealaltă va ajunge în finală o adversală abordabilă pentru oricine, care se va alege din cvartetul Hercog/Krunic/Şmiedlova/Kovinic!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tablou cu românce.
 Vizualizări articol: 1360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tablou cu românce0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei