Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2015 - Anul XX, nr. 157 (5969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cel mai “simplist” dintre dublişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă ar avea cineva ideea unui turneu de simplu pentru jucătorii de dublu, atunci câştigătorul n-ar putea fi altul decât Florin Mergea! Retururi blocate ca ale lui, de pe ambele părţi, n-am mai văzut decât la jucători de top 10, şi nici măcar la toţi. A reuşi atât de des retururi direct câştigătoare, când în teren sunt doi adversari, spune ceva despre talentul rar al acestui băiat. Iar loviturile de fineţe sunt şi ele acolo, e suficient să amintesc cele câteva loburi din semifinală, plasate geometric în colţurile terenului. Se vede treaba că nu întâmplător a câştigat Wimbledonul la juniori, şi ca „simplist”, nu numai ca „dublist”. Acum, Florin a devenit deja sperietoarea faimoşilor fraţi Bryan, pe care i-a bătut indiferent de formula în care juca. Mi-aduc aminte ce spunea fostul lui partener, englezul Inglot, după eliminarea fraţilor Bryan la Open-ul australian: „tipul ăsta are Factorul X!”. De data asta, la Wimbledon, Florin şi Bopanna au făcut iarăşi curăţenie pe partea lor de tablou, până când au dat iarăşi peste Tecău şi Rojer. Păcat că s-a întâmplat în semifinală, rămăseseră perechile cele mai bine clasate, în meciul paralel întâlnindu-se perechea cotată cu numărul 13 cu una venită din calificări! Revenind la meciul românilor, putem spune că oricare putea ieşi învingător. Florin şi colegul au şi fost, de altfel, la două puncte de meci, dar şi de data asta soarta l-a ales tot pe Horia Tecău. Măcar de data asta să fie cu noroc până la capăt. N-am făcut un secret că l-am preferat pe Florin Mergea, încă de la precedenta întâlnire de la Roland Garros, iar asta pentru povestea sa. Atunci când şi-a întâlnit sufletul pereche, absolut totul s-a resetat, ca pentru un nou-născut. Deci va veni şi vremea lui, e doar o chestiune de timp.

Două vorbe şi despre finala fetelor. Singura şansă de a mi se mai îndeplini pronosticul scris aici înaintea turneului, acela că nu Serena va fi câştigătoarea, poartă numele Muguruzei. Până acum a fost ca la şcoală, cu profesoara Serena scoţând elevele la lecţie. Şi, dintre toate, tot Şarapova şi-a uitat tenisul acasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai “simplist” dintre dublişti.
 Vizualizări articol: 1459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cel mai “simplist” dintre dublişti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti „Pere” din carne de vițel O să-mi permit să vă relatez, în doar câteva rânduri, uimirea pe care mi-a provocat-o un fel de mâncare pus pe masă de o bună prietenă, Cornelia Moise, de felul ei dintr-un sat de pe lângă Caransebeș.N-am prea... Citeşte