Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iul 2015 - Anul XX, nr. 152 (5964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Forma fără fond (II)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alaltăieri, sub acelaşi titlu, încercasem să arăt de ce avem şi noi campionat de fotbal, concluzia fiind că degeaba. Sau, altfel exprimat, fiindcă am văzut că au şi alţii, şi atunci ne-am zis că aşa e bine, hotărându-ne să avem şi noi unul. Azi vreau să vă propun, cam în acelaşi spirit, să vedem de ce avem o echipă reprezentativă de fotbal. Apropo: de când simţiţi că echipa asta, numită România, nu vă mai reprezintă? Fiindcă, acum două decenii şi un pic, parcă ne-ntâlneam în crucea nopţii, ca strigoii, ca vampirii, să sărbătorim încă o victorie a reprezentativei care chiar asta făcea pe atunci: ne reprezenta pe noi, cei care nici atunci, nici acum, n-avem cine ştie ce motive de bucurie, dar astea, victoriile, erau prilej chiar de fericire. Încăpută, săraca de ea, pe mâna unor nenorociţi, a devenit din simbol naţional un soi de deversor al tuturor refulaţilor şi neisprăviţilor, de la panarame de antrenori fie analfabeţi, ca Piţi, lasă-ne, fie lipsiţi de orice idee, ca Lucescu ăla micu'. Asta, pe partea de strategie, de tactică, de concepţie carevasăzică. Pe partea aialaltă, de dat în minge pur şi simplu, a fost năpădită de nişte împiedicaţi pe care nici măcar un singur antrenor de Divizia C nu s-ar fi riscat să-i bage pe teren. Vreţi nume? Luaţi: Codrea, Bănel Nicoliţă, "Săgeata" etc. De ce? Simplu: ca să le crească preţul la vânzările dirijate de o altă bandă, mână-n mână cu aia de la FRF şi de la Naţională. Faptul că vopsiţii ăştia cum s-au dus, tot aşa s-au şi întors, fără să lase urme pe unde au trecut, vorbeşte de la sine despre valoarea lor şi implicit a Naţionalei. Acum, atenţie mare, vă rog: după ce a ajuns pe locul 57 în clasamentul FIFA, de vreo 2 ani încoace, echipa numită România a început să urce de nebună în acelaşi clasament, fără ca jocul ei să arate cât de cât mai acătării. Aflăm că peste o săptămână vom fi pe locul 8, după ce n-am mai pierdut cu Grecia, Ungaria, ba nici cu Ferroe! Dar cu vreo echipă chiar de fotbal de când n-a mai jucat România, vă amintiţi? Astfel, forma, reprezentată de acest loc 8, are drept suport fondul, adică jocul în sine, care este jenant, ca să nu zic de-a dreptul inexistent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Forma fără fond (II).
 Vizualizări articol: 1400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Forma fără fond (II)5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei