Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2015 - Anul XX, nr. 115 (5927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Run, Forrest, run!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acum două zile, într-o bucăţică de pagină, Gazeta sporturilor scria despre primele care îi aşteaptă pe fotbaliştii de la ASA Târgu Mureş în eventualitatea câştigării campionatului. Nimic nou sub soare: este normal ca performanţa să fie răsplătită. Aşa se face oriunde în lume şi în orice sport. Cu mici diferenţe la sumele ce urmează să fie acordate, adică la unii e vorba despre milioane, adesea chiar multe, de cap de om, iar la alţii, în funcţie de bunăstarea patronatului/investitorului, ceva sute sau zeci de mii. Se mai face diferenţa şi din valoarea monedei în care se plătesc primele, fiindcă una e să vorbeşti de lei, alta de euro ori chiar de lire sterline. La noi, deşi ar fi logic să aflăm cu câţi lei se premiază valoarea şi performanţa, toate socotelile se fac în euro, ceea ce demonstrează că fotbalul a luat-o cu mult înaintea restului societăţii şi a lui Mugur Isărescu care vorbeşte de trecerea la moneda europeană cândva între 2019 şi 2022. Hai, că am tras destul de timp, aşa că să trec la subiect: fotbaliştii şi antrenorii de la ASA Târgu Mureş vor primi, desigur, prima cuvenită pentru câştigarea titlului. Suma este nu mică, ci chiar derizorie, adică fix 300.000 de euro. Nu, nu de om, ci per total. Păi, dacă în lot or fi vreo 25 de fotbalişti şi antrenori, la împărţeală ies cam câte 12.000 de euro. Cât să faci o vacanţă veselă, 'colea, prin Baleare. Şi scurtă, că dau peste ei tururile preliminare de Champions' League, 3 la număr în varianta optimistă, după mine doar unul! Chestia tare, dar tare de tot este aia că pe lângă banii ăştia, băieţii vor mai primi încă o primă. Cum pentru ce?  Pentru evitarea retrogradării! Că ăsta era, cică, obiectivul iniţial, prevăzut în contractul fiecăruia pentru ediţia asta a campionatului. Spuneţi, vă rog, dacă aţi mai pomenit aşa ceva şi dacă credeţi că se mai poate pe undeva în lume să fugi de retrogradare până ajungi campion. Nu-ţi vine astfel să spui "Run, Forrest, run!"?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Run, Forrest, run!.
 Vizualizări articol: 2493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Run, Forrest, run!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine cu dovlecei și verdeață Făină, apă, sare şi un grăunte de drojdie... patru ingrediente care dau viaţă celui mai important preparat de pe mesele noastre: pâinea. Din punct de vedere al simbolisticii, pâinea reprezintă elementele primordiale: pământul, apa... Citeşte