Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 apr 2015 - Anul XX, nr. 89 (5901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Trei Masters-uri, şi toate trei!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Finala de la Monte Carlo, locul preferat al protipendadei europene, nu numai de vilegiatură, ci şi de domiciliu, părea să fie apă de ploaie pe lângă semifinala dntre Djokovic şi Nadal, care era greu de surclasat dacă din partea cealaltă de tablou nu apare Federer, care fusese expediat devreme din turneu. Aşadar, din pricina clasamentului slab al spaniolului, încă din penultimul act s-au găsit iarăşi faţă în faţă cei doi titani, Nole şi Rafa. A învins sârbul, cu un dublu 6-3, dar suspansul este bine camuflat de acest scor. Am avut de toate în acest meci, jucătorii încercând să se surprindă şi cu lovituri sau acţiuni care nu fac parte neapărat din arsenalul lor obişnuit, cum ar fi scurtele şi atacurile la fileu. Djokovic a plusat şi cu o serie de loburi, cu care şi-a bulversat adversarul. Deşi de obicei Rafa se încâlzeşte mai greu, ca dieselul, de data asta pornit ca din puşcă, cu break inaugural, consolidare şi apoi minge ratată pentru al doilea break consecutiv! Odată irosită această posibilitate, Nole a revenit în forţă şi a câştigat setul cu 6-3! În continuare, a devenit şi mai clar cine e jucătorul dominant. Liderul la zi şi-a betonat returul, astfel că şi-a procurat mai mereu mingi de break, valorificând două şi sfârşind setul secund cu acelaşi 6-3. În perspectiva adevăratei provocări, Roland Garros, multă lume apreciază că această victorie n-ar fi concludentă, principalul argumentul fiind formula de 3 din 5 seturi. Mă mărginesc să întreb cum ar fi influenţat asta desfăşurarea acestui meci, căci şansele ca sârbul să fie întors de la 2-0 la seturi mi se pare că tind spre zero! Să nu uităm nici că zgura de la Monte Carlo este cea mai lentă dintre suprafeţe pe care se joacă tenis în lume, lucrare care era tot în avantajul spaniolului. Deci, dacă Rafa nu vine cu vreo găselniţă tactică sau nu-şi îmbunătăţeşte consistent serviciul, s-ar putea să aibă probleme insurmontabile cu păstrarea trofeului la RG.

Nu degeaba spuneam la început că finala fost apă de ploaie, ea fiind întreruptă din cauza vremii. Djokovic îl conducea pe Berdych cu 7-5, 3-2 (fără break), dar iată că la reluare cehul câştigă setul la 4! Dar ambiţiosul ceh ratează ocazia de a scoate ce-i mai bun din Nole, pierzând decisivul cu 6-3.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei Masters-uri, şi toate trei!.
 Vizualizări articol: 1005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei Masters-uri, şi toate trei!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei