Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 apr 2015 - Anul XX, nr. 80 (5892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cine-l crede?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-un fotbal ca vai de mama lui, cum este ăsta al nostru, ceea ce se petrece pe gazon aproape că nu contează. De aceea, televiziunile, în primul rând, dar şi restul mass media, nu par a avea grijă mai mare decât viaţa şi opera porecliţilor "oameni de fotbal", atât în libertate cât şi (iar de la o vreme, mai ales!) dincolo de porţile pârnăii. În porţile celelalte, din iarbă, n-are importanţă că se joacă câte două meciuri plus prelungiri de 30 de minute, ca în semifinala Cupei României, fără să intre măcar o dată ceva în poartă. Importante sunt, cum ziceam, doar intrările şi ieşirile pe poarta puşcăriei. În ultimele zile am avut parte de două asemenea evenimente, unul pe un sens, celălalt invers: domnul Gheorghe Becali a ieşit, domnul Ioan Niculae a intrat. Foarte interesant este doar modul în care cei doi s-au ales cu sentinţele respective: unul fiindcă a luat, celălalt fiindcă... a dat! Adică Becali a luat nişte terenuri de-ale bravei armate române, iar Niculae a dat bani pentru campania electorală a unui Prostănac. Astfel încât nici nu ştii ce să mai crezi despre ceea ce ai de făcut în viaţă: să iei sau să dai, din moment ce ambele se sfârşesc cu pârnaie!? Despre rolul educativ al puşcăriei este greu de comentat, din moment ce unui Copos i se refuză eliberarea înainte de termen, pe motiv că nu prea s-a educat la bulău, în timp ce Gheorghe Becali cică e pe deplin educat, de ai putea crede că a absolvit Şcoala de Dans şi Bune Maniere din bancul ăla vechi. Poate de aia i se şi spune pârnăii, în argoul specific, "pension"! Un lucru e sigur, anume că fostul domn Gigi Becali a ieşit din puşcărie cu totul altul, adică Gheorghe Becali, cum pretinde să fie apelat "pe nou". E o dovadă că educaţia a prins la el nevoie mare. Mai greu e să-l crezi că nu-l mai interesează popularitatea, şi că de acum încolo va fi retras, tăcut, aproape sihastru. Numai că pe astea le-a lătrat în gura mare, înconjurat, ca înainte, de 'j' de televiziuni! Poate însă că vina nu-i numai a lui. De ce dracu' nu l-or ajuta astea să se facă uitat? Că aşa de bine era fără el! Zău aşa, nu vi se pare că era mai mult oxigen în ţară, cât timp domnul Gheorghe Becali îl consuma doar pe cel de dincolo de Poarta bulăului? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine-l crede?.
 Vizualizări articol: 1363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Cine-l crede?3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine mănăstirească Săptămâna Mare este o perioadă de o maximă încărcătură spirituală. Este o perioadă în care ar trebui să ne analizăm gândurile și faptele şi să ne armonizăm fiinţa umană, trupeşte şi sufleteşte. Este o perioadă de post şi de... Citeşte