Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2015 - Anul XX, nr. 68 (5880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Şi totuşi, muncă... sau nu?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă vă amintiţi, în ziarul de sâmbătă spuneam ce mi-aş fi dorit pentru weekendul plin de evenimente. Până pe la o bucată, lucrurile au mers conform speranţelor mele: Simona a ajuns în finală, tot aşa şi Federer, iar la snooker, după meciuri de povestit generaţii la rând, Judd s-a calificat în finala unde urma să ia bătaie de la Ronnie. Şi a venit seara marilor finale. Am să încep cu cea care ne-a adus tuturor bucurie prin rezultat şi prosperitate farmaciştilor, fiindcă nu putea să nu te ia cu dureri măcar de cap, dacă nu chiar de inimă: Halep - Jankovic, cel mai cretin meci pe care l-am văzut, cu excepţia celor ale Monicăi Niculescu, în care seriile de break-uri, câte 4, câte 5, au surclasat game-urile normale, pe propriul serviciu. De unde concluzia că serviciul Simonei e tot varză, dar măcar acum ne consolează ideea că mai e măcar una la fel în top 20, Jankovic! Simona continuă să câştige prin alergarea absolut nebună cât e meciul de lung, plus lovitura superbă de backhand în lung de linie. Să dea Domnul să-i meargă cât mai mult. Aşadar, Halep a câştigat prin muncă şi iar muncă, iar asta e de toată laudă. N-aş zice că Federer n-a muncit şi el, recuperând într-un tie-break splendid deficitul de un set. Din nefericire, în setul 3 a reizvorât geniul din el, cel care se plictiseşte. Sau care începe să viseze. Sau căruia i se rupe de rezultatul final. Cam la fel s-au petrecut lucrurile cu celălalt geniu, Ronnie O'Sullivan: a condus cu 4 - 1, apoi cu 7 - 4, în finala care se juca "primul la 10". La el se ştie: chiar se plictiseşte. Aşa că Judd, alt geniu, dar avid de performanţă, a făcut a 3-a nefăcută (că la fel câştigase şi precedentele două meciuri, din sferturi şi semifinale) şi l-a bătut cu 10 - 7. N-am putut să mă supăr, că şi Judd mi-e aproape la fel de drag. Şi nici nu mai aveam loc, că la aceeaşi oră Real o lua de la Barca. Chestia e că nici pe ăştia nu-s supărat, că au făcut cel mai bun meci al lor din acest an. Dacă la pauză ar fi condus cu 3 - 0, ar fi fost doar corect. Chestia e că au alergat ca demenţii, au făcut un pressing cum încă n-am văzut şi, logic, li s-a terminat benzina... sau Benzema!? Aici e cheia: la genii nu ţine cu munca şi cu alergatul de nebun, cât e meciul de lung. Oare cum o fi mai bine: genial sau muncitor?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi totuşi, muncă... sau nu?.
 Vizualizări articol: 1397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Şi totuşi, muncă... sau nu?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budincă de spanac A trecut și echinocțiul de primăvară (cu eclipsa lui de soare cu tot), zilele se tot lungesc și, o dată cu vremea caldă, înverzesc grădinile. Sunt pline piețele de trufandale, iar spanacul e întâiul între aceste ingrediente... Citeşte