Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 ian 2015 - Anul XX, nr. 24 (5836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Le cerem prea mult

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mă număr printre cei care n-au văzut niciodată în Simona Halep vreun fenomen, vreo extraterestră, ci dimpotrivă: o sportivă nu extrem de talentată, dar devotată sportului ales în totalitate. În plus, de o tenacitate excepţională, ceea ce a şi dus-o acolo, între primele jucătoare ale lumii. Asta ar fi partea obiectivă a portretului Simonei. Aş mai adăuga şi că, în dorinţa ei enormă de a face performanţă, a recurs la acea mult discutată operaţie prin care şi-a micşorat sânii, al căror volum o încurca în joc, iar efectul a fost ascensiunea ei fulminantă în clasamentul mondial. Vă întreb: câte femei, pe lumea asta, ar fi dispuse la un asemenea sacrificiu? Fiindcă, oricum am privi lucrurile, este un sacrificiu, măcar dacă avem în vedere numărul extrem de mare de femei care îşi doresc.. invers! Adică plătesc sume mari de tot pentru a-şi mări sânii, iar dacă nu-i au (banii, nu sânii!) visează la ziua în care vor investi câştigul de la Loto în operaţia care le va transforma în Marilyn Monroe. Putem spune fără pic de îndoială că Simona a făcut aproape tot ce ţinea direct de ea pentru a ajunge în elita tenisului. Sunt însă şi lucruri insurmontabile, precum înălţimea: având doar 1,65 m, evident că are probleme cu serviciul, din cauza unghiului sub care loveşte mingea, cu implicaţii directe şi asupra forţei serviciului. Şi dacă ar servi de 10.000 de ori pe zi, tot n-ar putea compensa handicapul înălţimii. Se poate lucra însă la procedee tehnice pe care nu le stăpâneşte, precum "scurtă" tăiată, care ar trebui să cadă lângă fileu, iar Simonei îi iese de fapt un lob... care se duce până spre linia de fund! I-o fi spus vreodată vreunul din prea mulţii antrenori, sfătuitori, manageri care o înconjoară, că lovitura asta la ea e de-a dreptul ridicolă şi că trebuie repetată cât o fi nevoie, până îi iese? Dar pentru momentele în care nimic nu-i mai iese, i-o fi sugerat vreunul din ăştia că e nevoie de psiholog? De unul ca ăla care a reuşit să-l facă pe Ronnie O'Sullivan realmente alt om. Astea sunt probleme relativ lesne de rezolvat. Până atunci însă, să nu le cerem sportivilor noştri mai mult decât pot, oricât de mult ne-am dori să-i vedem în vârf.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Le cerem prea mult.
 Vizualizări articol: 2068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Le cerem prea mult5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Hribi uscaţi cu usturoi Ingrediente: o farfurie cu hribi uscaţi, 5 căţei de usturoi, 5 linguri făină, un pahar cu ulei, o cană cu sifon, sarePreparare: Se spală hribii, se dau în clocot, apoi se lasă în apă rece jumătate de oră ca să se hidrateze şi să ajungă... Citeşte