Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mar 2014 - Anul XIX, nr. 58 (5567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Mai bine poala popii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Deosebirea dintre fotbalul adevărat şi ceea ce se practică la noi este colosală. Iar când zic „fotbal”, prin asta înţeleg nu doar ce se vede pe gazon, ci tot: organizare, structuri, conducere, salarii, pensie, asigurări etc. Dacă luăm oricare din aceste elemente la analizat, constatăm fără pic de efort că nu există nimic care să-i dea dreptul fotbalului de la noi să se considere profesionist, adică din aceeaşi familie cu ăla din Anglia, Italia, Spania... În loc de reguli, regulamente, în general legi, fotbalul nostru se conduce după „fiţe şi impresii”, sentimente, sloganuri tipizate lipsite de orice conţinut şi, mai presus de orice, după declaraţii de fidelitate. Bunăoară, în loc să i se măsoare fotbalistului calităţile native în conexiune cu vârsta, cu capacitatea de efort, cu cea de evoluţie la nivel cât mai înalt, în loc de toate astea el este apreciat în funcţie de cât de tare dă pe goarnă că de când mă-sa l-a făcut a visat să se-mbrace, de exemplu, în vişiniu, ori că ţelul lui suprem a fost, este şi va fi să fie câine până la moarte. Ca atare, se ajunge până la situaţia în care câinele până la moarte se îmbată în vin şi latră imnul adversarilor. Nu la televizor ori în Piaţa Universităţii, ci într-o casă de om. Suficient pentru a fi exclus din lot. Evenimentele din ultimele 2-3 zile aduc confirmări suplimentare ale stării de balamuc bazat pe vorbe, şi-atât. Vă amintiţi de Guriţă şi hotărârea lui de a sta, eventual pe veci, la Petrolul, dar neapărat până ia titlul? A fost suficient un telefon de la Madrid, şi Guriţă a tăiat-o, până să ne lămurim bine, fix la Getafe. Locul lui de „lup galben până la moarte” cică îl ia Răzvan. Da, dar nu oricum, ci numai după ce pupă, cu martori, în semn de credinţă veşnică, steagul Petrolului. Eu zic că mai bine şi mai de efect ar fi să încerce cu poala popii.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai bine poala popii.
 Vizualizări articol: 1263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Mai bine poala popii5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei