Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2014 - Anul XIX, nr. 200 (5709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adevărul despre relaţiile afişate pe Facebook. Ce spun despre sentimentele reale ale partenerilor?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O cercetare recentă, realizată de Albright College, arată care sunt categoriile de persoane care îşi fac publică relaţia amoroasă pe reţelele sociale.

De multe ori, pozele care prezintă cupluri fericite şi comentariile care pun accent pe viaţa de cuplu pot să-i deranjeze pe ceilalţi utilizatori.

Cercetătorii au vrut să afle care este personalitatea celor care se laudă pe Facebook cu relaţia pe care o au.

La studiu au participat voluntari care aveau o relaţie, durata acesteia variind de la o lună la 30 de ani. Apoi cercetătorii au monitorizat pozele de cuplu publicate de aceştia pe Facebook, în timp ce realizau separat şi teste de personalitate.

Gwendolyn Seidman, autorul studiului, spune că persoanele care simt nevoia de siguranţă prin aprobarea altora şi prin afişarea relaţiei sunt de obicei oameni care au o anxietate socială mai mare şi un respect scăzut faţă de sine.

Prin interacţiunea foarte frecventă cu mesajele postate de partenerii lor, ei vor să arate altora că relaţia lor este OK, că sunt foarte fericiţi.

De asemenea, afişarea relaţiei pe Facebook este mai des întâlnită la cei introvertiţi, deşi extrovertiţii au mai mulţi prieteni şi sunt mai activi pe aceste reţele sociale.

Explicaţia este că pentru introvertiţi e mai greu să-şi arate sentimentele în viaţa reală decât în online. În plus, ei monitorizează activitatea partenerilor, pentru a fi astfel la curent cu ce fac aceştia.

Potrivit lui Seidman, faptul că o relaţie este foarte promovată pe Facebook nu este semn că ea nu merge bine în realitate. Dimpotrivă, persoanele care fac asta sunt de obicei mai mulţumite de partenerii lor.

Cu toate acestea, mulţi utilizatori cred că afişarea ostentativă a relaţiei este de fapt o păcăleală şi le vine greu să creadă că este dovadă unei relaţii cu adevărat fericite.

 

Sursa: The Atlantic

Roxana RUSCIOR

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adevărul despre relaţiile afişate pe Facebook. Ce spun despre sentimentele reale ale partenerilor?.
 Vizualizări articol: 1229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adevărul despre relaţiile afişate pe Facebook. Ce spun despre sentimentele reale ale partenerilor?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei