Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2014 - Anul XIX, nr. 49 (5558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare personală

De ce să stai şi să suferi, când poţi avea o viaţă frumoasă şi echilibrată?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajatorii din zilele noastre încearcă să tot ţină pasul cu modelul angajatorului american şi să pună la dispoziţie angajaţilor multiple beneficii şi avantaje pentru a le uşura muncă. Chiar şi aşa, din ce în ce mai dificil este să îţi termini treaba în timp util atunci când societatea în care trăim este în continuă mişcare, o societate dinamică, imprevizibilă. Astfel ne chinuim cu toţii să ţinem pasul cu ritmul alert în care trăim.

Atât noi cât şi angajatorii, avem noroc cu tehnologia de astăzi (telefoane mobile, internet: e-mail-uri, video conferinţe, skype etc.) care ne uşurează foarte mult munca. În prezent din ce în ce mai multe persoane lucrează dintr-o multitudine de locaţii şi asta este un foarte mare avantaj şi un plus pentru compania care permite angajaţilor săi să facă acest lucru. De ce oare? Pentru că atâta timp cât eşti eficient şi obţii rezultatele pe care le doreşti, ce mai contează unde te afli şi de unde lucrezi?

Dar cum faci când toate acestea, programul încărcat, orele suplimentare petrecute peste program, îţi afectează viaţă personală? Indicat ar fi să fii în stare să reuşeşti să defineşti foarte bine aceste două segmente şi să ştii să le separi aşa cum trebuie. Pentru că, din păcate, deşi sunt foarte diferite aceste două segmente, viaţa profesională influenţează destul de mult viaţa personală, dar valabilă este şi varianta inversă. Aşa intervine foarte uşor, de multe ori fără să ne dăm seama şi fără să cunoaştem cauza, stresul. Acest fenomen este un element cheie al activităţii noastre de zi cu zi.

Se spune că… atitudinea este totul! Nu contează cât de mult îţi iubeşti locul de muncă şi oricât de mult îţi place să munceşti, atâta timp cât nu îţi faci timp şi pentru viaţă ta personală. Vei observa îmbunătăţiri vizibile în planul profesional dacă te simţi mulţumit şi împlinit în plan personal. Astfel, atitudinea cu care priveşti fiecare situaţie în parte şi echilibrul pe care îl găseşti între cele două depinde numai de tine. De ce să ai de pierdut pe unul din aceste planuri? Sau de ce să ai de pierdut pe ambele planuri?

Dacă îţi păstrezi un program raţional vei reuşi să le îmbini perfect pe amândouă. Asta presupune într-adevăr, că trebuie să fii un om disciplinat, organizat şi foarte responsabil. Şi nu numai că vei obţine cele mai bune rezultate la serviciu, ci vei avea timp să faci şi multe alte activităţi în timpul rămas liber. Deci… profită de abilităţile tale organizatorice şi ia atitudine!

Ai putea totodată să înveţi să spui şi ”nu” din când în când. Asta înseamnă să te gândeşti şi la tine şi să îţi faci timp şi pentru sufleţelul tău. Este de la sine înţeles că sunt şi situaţii în care eşti constrâns să spui ”da” însă această nu se aplică în toate cazurile. Aici trebuie să îşi facă apariţia capacitatea ta de a analiza lucrurile şi de a decide care va fi răspunsul tău final: ”da” sau ”nu”.

Dacă vei ajunge să spui ”nu”, vei ajunge să ai şi mai mult timp pentru tine. Bucură-te cât poţi de mult de timpul tău liber şi profită de asta pentru a-ţi încărca bateriile pentru activităţile viitoare. Acordă atenţie şi prietenilor tăi, pentru că este foarte important să îţi păstrezi relaţiile sociale, sentiment care te va ajută să te dezvolţi ca şi persoană. Mai mult de atât, prietenii sunt un bun ”aliment” pentru mintea şi sufletul tău. De ce să-i îndepărtezi? Pentru că tu nu mai ai timp pentru ei?!

Nu în ultimul rând, fii sincer cu tine însuţi! Adresează-ţi în fiecare zi sau săptămânal sau când vrei tu, la o anumită perioada de timp întrebări precum: ”Sunt fericit aşa cum sunt acum?” ”Am tot ce îmi trebuie ca individ?” ”Ce am reuşit să realizez şi cu ce preţ?”. În final vei obţine răspunsurile care îţi vor deschide calea pe mai departe. De ce să stai şi să suferi când poţi avea o viaţă frumoasă şi echilibrată?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce să stai şi să suferi, când poţi avea o viaţă frumoasă şi echilibrată?.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De ce să stai şi să suferi, când poţi avea o viaţă frumoasă şi echilibrată?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei