Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 290 (5497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primul zbor privat pe Marte: detalii despre etapa inaugurală a misiunii, prezentate de organizatori

Compania olandeză Mars One, organizatoarea primului zbor privat către Marte, la care s-au înscris deja peste 200.000 de voluntari, a prezentat, marţi, detalii despre prima etapă a acestei misiuni, care va include lansarea unui satelit şi a unei capsule ce va coborî pe planeta roşie peste patru ani.

Mars One, o companie non-profit, a anunţat marţi că a angajat companiile Lockheed Martin Space Systems şi Surrey Satellite Technology pentru a construi un satelit şi o capsulă pe care intenţionează să le lanseze peste patru ani.

Această misiune robotizată va fi lansată spre Marte în ianuarie 2018, cu doi ani mai târziu decât era programat iniţial, a anunţat Bas Lansdorp, fondatorul companiei Mars One.

Contractul cu Lockheed Martin pentru construirea unei capsule care să coboare pe Marte - asemănătoare cu capsula Phoenix creată de NASA în 2007 - a fost încheiat pentru suma de 250.000 de dolari, potrivit CBS News.

Mars One a plătit companiei Surrey Satellite circa 60.000 de dolari pentru a crea primul satelit "geostaţionar" al planetei roşii, care va fi lansat tot în timpul aceluiaşi zbor inaugural.

Pentru a contribui la finanţarea acestui proiect, Mars One a lansat şi o campanie de crowdfundig pe platforma IndieGoGo. Proiectul a adunat 10.000 de dolari în prima oră de la apariţia sa pe acea platformă, iar, miercuri dimineaţă, suma ajunsese la 27.000 de dolari.

Un gardian, o mamă care îşi şcolarizează copiii la domiciliu şi un actor de stand-up comedy se numără printre cei peste 200.000 de voluntari din lumea întreagă care s-au înscris pe site-ul companiei olandeze pentru a deveni primii colonişti de pe Marte.

Voluntarii, al căror număr va fi redus la 40, înainte de a fi incluşi într-un program de antrenament intensiv, au dezvăluit obiectele pe care le-ar lua în valizele lor dacă vor fi selecţionate.

Un aplicant din Australia a spus că şi-ar lua cu el instrumentul său preferat, ukulele, căruia i-a pus numele "Amanda", iar un voluntar din Statele Unite spune că ar lua cu el o jucărie din pluş, foarte pufoasă, în forma unei manguste.

Până în 2015, candidaţii selecţionaţi vor începe un regim de antrenament de opt ani, în timpul căruia vor învăţa tehnicile care să îi ajute să reziste la perioadele îndelungate de izolare.

Majoritatea aplicanţilor pentru această călătorie pe Marte provin din Statele Unite. În topul ţărilor cu cei mai numeroşi aplicanţi locurile următoare au fost ocupate de China şi India.

Pentru acest proiect de 4 miliarde de dolari, înfiinţat în 2010 de inginerul Bas Lansdorp, Mars One doreşte să îşi recupereze investiţia prin scoaterea la vânzare a drepturilor de televizare a acestei misiuni spaţiale.

Participanţii şi-au dat acordul să rămână pe Marte până la sfârşitul vieţilor lor şi să fie filmaţi pentru un reality show realizat după modelul emisiunii "Big Brother".

Compania olandeză vrea să lanseze primul modul cu provizii care va coborî pe Marte cel mai devreme în octombrie 2016. Un "rover de instalare" va ajunge pe Marte în 2018. Acest rover va avea misiunea de a alege cel mai bun loc de pe Marte în care vor coborî viitoarele module.

În 2021, toate componentele viitoarei colonii umane vor ajunge la destinaţie, în şase module separate - două module pentru traiul zilnic, două unităţi cu instalaţii pentru întreţinerea vieţii, o a doua unitate cu provizii şi un al doilea rover.

Reprezentanţii olandezi spun că acele capsule vor fi testate de opt ori înainte de a fi utilizate pentru a transporta oameni - o metodă despre care directorii de la Mars One spun că va face călătoria spre Marte "mult mai sigură decât misiunile spre Lună".

A doua etapă a misiunii va include interviuri cu membrii din comitetul director al companiei Mars One, iar candidaţii care vor avansa în etapa a treia vor concura între ei.

Etapa a treia va include o serie de probe şi teste concepute pentru a-i pregăti pe voluntari pentru misiune. Ele vor fi transmise la televiziune şi pe internet.

Grupul olandez spune că vizează amenajarea primei colonii umane pe Marte peste cel mult un deceniu.

Călătoria spre Marte, care se află la o distanţă de circa 64,3 milioane de kilometri de Terra, în funcţie de poziţionarea pe orbită, durează aproximativ 200 de zile.

Bugetul misiunii, de 4 miliarde de dolari, este mult mai mare decât suma de 1,8 miliarde de dolari cheltuită de NASA pentru roverul Curiosity, cel mai avansat robot trimis de pământeni pe Marte.

Mars One vrea să finanţeze proiectul prin intermediul unui reality-show TV, în cadrul căruia vor fi aleşi cei 24 participanţi şi care va prezenta pregătirea acestora.

Telespectatorii vor vota şi vor alege prima echipă, alcătuită din patru voluntari, care va decola de pe Terra peste cel mult 10 ani. Până în anul 2033, colonia umană de pe Marte va include 20 de voluntari.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul zbor privat pe Marte: detalii despre etapa inaugurală a misiunii, prezentate de organizatori.
 Vizualizări articol: 716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primul zbor privat pe Marte: detalii despre etapa inaugurală a misiunii, prezentate de organizatori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei